Neste uke er det semifinale i «Mesternes mester», og for første gang er det damene som er i klart overtall.

Én etter én har gutta røket ut etter natt-tester mot kvinnelige motstandere, og i kveldens episode røk også Nittedal-bosatte Odd-Bjørn Hjelmeset (47) ut. Han tapte nemlig natt-testen mot tidligere snowboarder Kjersti Buaas (37).

Buaas viste imidlertid blandede følelser etter å ha vunnet natt-testen.

– Jeg har ledd så mye av historiene dine og lært så mye av deg. Jeg kommer til å savne deg, historiene dine og latteren din. Du er så god, sa Buaas til Hjelmeset.

Ødela akillesen

Selv synes den tidligere langrennsløperen at det var trist å ryke ut, men samtidig var kroppen klar for litt hvile.

– Jeg ødela akillesen allerede første dagen der nede, da vi kastet den ni kilo tunge ballen i lufta. Så jeg slet med den gjennom hele oppholdet, og så kjørte jeg meg nok litt vel hardt under løpekonkurransen, sier Hjelmeset til Nettavisen.

I kveldens episode så vi at Hjelmeset i tillegg måtte på sykehus på grunn av mageproblemer, så formen var ikke helt på topp mot slutten av konkurransen.

– Jeg hadde så vondt. Men jeg var superklar for å vinne natt-testen, altså. Men Kjersti slo meg, og det var helt greit å bli slått ut av henne, sier Hjelmeset.

Jentenes sesong

I neste uke er det semifinale, og da blir det altså Eirik Verås Larsen (43) mot jentene: Kjersti Buaas (37), Margaret Knutsson Aase (31) og Ingvill Måkestad Bovim (38).

– Det er jentenes sesong av «Mesternes mester», dette?

– Ja, det morsomt! Ingvill, Margaret og Kjersti er fantastiske damer, med mange kvalifikasjoner. De er utrolig sterke og allsidige, og så blir man veldig glad i dem, sier Hjelmeset, og legger til.

Sammensveiset gjeng

Da Hjelmeset måtte på sykehus, var de andre veldig bekymret for ham.

– Det var rørende at de ringte meg da jeg var på sykehuset og var så tydelig bekymret for meg.

– Det ser ut som du var en godt likt kar der inne?

– Ja, men jeg tror nok vi alle var godt likt. Vi hadde det helt fantastisk og ble en veldig sammensveiset gjeng, sier Hjelmeset, og legger til litt ydmykt:

– Men jeg bidro kanskje til godt humør der inne. Det tror jeg. Men de greide seg fint uten meg, altså.