– I sommer fikk jeg en strekk i lysken som gjorde at jeg ikke kunne løpe så mye. Jeg har derfor fått gått veldig mye på rulleski i stedet, sier Oda Skari til NILs hjemmeside. Hun var 34 sekunder foran Eline, og Odas tid var såpass god at den ville holdt til 2. plass i 16-årsklassen.

– Det er mange jenter i skigruppa som trener sammen. Vi har det gøy og presser hverandre på intervaller, sier Oda.

NIL sikret seg faktisk 2. plassen i 16-årsklassen også. Mathea Weydahl Andersen viste at hun skal være med i toppen i år også, og ble bare slått med 20 sekunder av Nora Hafsmo fra Byåsen IL. Ida Fuglset gikk inn til en sterk 3. plass i 17-årsklassen og Synne Selberg vant 19/20-årsklassen.

Blant gutta tok Filip Skari en fin 2. plass i 17-årsklassen, bare ni sekunder bak seierherren. Hakadølen Didrik Røssum Jensen tok 6. plass i klasse 19/20 år, 48 sekunder bak vinneren. Marcus Næss gjorde det best av NIL-løperne i 16-årsklassen med 11. plass, plassen foran klubbkompis Storm Veitsle. De var drøye minuttet bak vinneren.

De 18 nittedølene som stilte til start i Fredrikstad fikk bryne seg i den småkuperte og teknisk krevende rulleskiløypa sammen med 260 andre løpere fra hele Østlandet.

– Utøverne har stor framgang, og det er virkelig moro å se. Dette lover bra for vinteren, sier trener Geir Skari.