Gå til sidens hovedinnhold

Nytt navn, ny dirigent og ny julekonsert

Det siste halvannet året har vært tøft for de aller fleste, og også kulturlivet har hatt litt å bryne seg på. Det har ikke vært mulig for kor og orkestre å øve sammen, og ihvertfall ikke arrangere konserter og synge og spille ute.

En aktør som fikk litt ekstra å bryne seg på var blandakoret Corona fra Nittedal. Det å hete det samme som et skrekkelig virus var i begynnelsen litt artig og man tenkte at «dette går over». Men så varte og rakk det, og til slutt fant koret ut at det var best å bytte navn. Dermed ble det navnekonkurranse, og der dukket det spanske ordet for «hjerte», Corazón, opp.

– Korets medlemmer så straks at navnet passer veldig bra på koret med store hjerter for musikk, samklang og sang, og navnet ble valgt med stort flertall, sier korets leder Jorun Juuhl. – Det var litt uvant i begynnelsen, men nå er tilvenningsprosessen slutt og vi gleder oss stort til å fremstå i ny kordrakt fremover.

Ung dirigent

Parallellt med navneprosessen måtte koret også finne ny dirigent.

– Det tok også sin tid, men til slutt hadde vi noen gode kandidater på blokka og kunne invitere til prøvedirigering, sier Jorun.

Det å finne en ny dirigent er en spennende og utfordrende prosess, der kor og dirigent bokstavelig talt skal finne tonen. Koret fant tonen med flere, men kunne jo bare velge én dirigent, så til slutt fant de ut at tonen klang absolutt best sammen med Jonas Skjeflo.

– Jonas kommer opprinnelig fra Steinkjer, men har flyttet til Oslo for å gå på Norges Musikkhøgskole og ta en bachelor i kordirigering. Til tross for at han kanskje er den som drar ned korets snittalder mest er han en erfaren musiker og korist som har drevet med svært mye som sammenfaller med det koret vårt har holdt og holder på med. Og etter at vi har øvd sammen noen måneder nå kjenner vi at vi passer svært godt sammen, forteller Jorun.

Konsert på tirsdag

Nå gleder både kor og dirigent seg stort til å kunne synge for et publikum igjen etter at de måtte avlyse både høstkonserten og julekonserten sin i fjor og årets høstkonsert.

– Første konsert er altså allerede nå på tirsdag, 7. desember. Da vender vi tilbake til Rotnes Bruk, der vi har hatt mange fine og intime sangopplevelser tidligere, forteller Jorun. – Vi planlegger en enkel og nedpå intimkonsert der publikum får høre et variert utvalg sanger med juletema. I vanlig Coron... eh, nei Corazón-ånd spenner det hele ganske vidt - fra nedpå klassiske arrangementer til litt nyere og mer moderne verk.

– Så nå håper vi at våre trofaste fans ikke har glemt oss helt, og at de har lyst til å tilbringe en liten førjulskveld sammen med oss og sangene våre fra kl. 19.00 og en times tid utover, avslutter Jorun med et lite julesmil.

Kommentarer til denne saken