Forbered deg på nytt snøfall: Varsler 20 centimeter snø og glatte veier

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå skjer det igjen – snø skal falle over snø som har falt. Meteorologisk institutt varsler 20 centimeter snø på ett døgn – og melder om fare for glatte veier resten av uka.

DEL

Gaven som fortsetter å gi. Eller en himmelsk forbannelse? Tåler hustaket mitt dette? Ryggen. Stakkars ryggen min.

Ja ja, det spiller ingen rolle hvilken holdning vi har. Vinteren 2018 gjør som den vil, og den har bestemt seg for at det ikke holder med to strøk for å male landskapet hvitt her i Nittedal.

Søndag skjer det igjen. Snøen starter lett ut på dagen, og øker i intensitet natt til mandag. Hele 20 centimeter er ventet status når pauseknappen trykkes inn mandag ettermiddag.

7 - 8 centimeter

– I løpet av søndag, fra rundt midt på dagen, vil det komme nedbør. Det ser ut til at vi kan få rundt 7-8 centimeter snø her i bygda på søndag, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger.

Og snøen vil fortsette å lave ned utover den kommende ukens første dag.

– Det skal snø fram til mandag ettermiddag, og vi kan forvente rundt 15 centimeter på mandag, sier Berger.

Dermed kan vi her i Nittedal 23 centimeter nysnø på ett døgn, opplyser meteorologen.

Glatte veier

Som om ikke det var nok med ytterligere mengder med nysnø, forteller meteorologen at man enkelte steder på Romerike kan risikere glatte veier.

– Litt mildere luft er forventet, så det er muligheter for at nedbøren fryser på bakken enkelte steder. Da blir det glatt, og det kan være lurt å se an kjøreforholdene mandag morgen, sier Berger som ennå ikke kan love at våren er helt i anmarsj.

– Temperaturene vil ligge på minussiden utover neste uke. Det blir noen solfylte dager, men kaldt, forteller hun.Artikkeltags