Varsler om ekstrem elgfare

TRAVEL TID: Elg og rådyr har det tøft i den djupe snøen nå, sier leder Bjørn Knudsen i kommunens fallviltgruppe.

TRAVEL TID: Elg og rådyr har det tøft i den djupe snøen nå, sier leder Bjørn Knudsen i kommunens fallviltgruppe. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den siste uka har det vært flere møteulykker med hjortevilt i Nittedal. Høy snø gjør at elg og rådyr tvinges ned på veiene.

DEL

I dag, onsdag, i 12-tida ble en elg påkjørt og drept av toget ved Åneby stasjon. Tidligere på dagen ble to rådyr tatt av toget på samme strekning, mellom Nittedal og Åneby.

Onsdag sist uke ble en elg påkjørt og drept langs Rauerskauveien, og søndag ble en elg og et rådyr påkjørt og drept av toget ved Hakadal stasjon.

Mellom Rotnes og Åneby er det de siste dagene observert flere elger som stadig krysser riksveien.

– De store snømengdene tvinger hjorteviltet ned i bygda. Elgfaren er betydelig nå, sier Bjørn Knudsen, leder for fallviltgruppa i Nittedal.

– Se deg for og kjør pent. Faren er størst i den mørke delen av døgnet, legger han til.

Hjorteviltet sliter med å finne mat. Knudsen forteller at han de siste dagene har fått melding om fire rådyr som har vært helt avmagret. Torsdag sist uke måte fallviltgruppa avlive en elg som ble funnet helt utsultet i en hage på Tøyenhøgda i Hakadal.

– På fôringsplassen nord for Aas gård går det mer enn 15 elger nå. I tillegg har vi fått meldt inn at det er startet fôring av rådyr på 16 ulike steder rundt i bygda. Det er veldig bra, sier Knudsen.

Les også: Nå kan du fôre rådyr

Artikkeltags