477 husstander i bygda er uten strøm

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– I verste fall kan det ta flere dager før alle får strømmen tilbake, opplyser Hafslund. Over 8000 boliger på Romerike er rammet av strømbrudd på grunn av uværet.

DEL

– Vi har veldig mange høyspentfeil. Nærmere 25.000 kunder har vært strømløse samtidig. Vi får en formidabel feilrettingsjobb, sier kommunikasjonssjef hos Hafslund Nett, Morten Schau.

Hafslund sine tall viser at 8290 husstander på Romerike er rammet av strømbrudd fredag kveld. Det skyldes trær som har falt over linjene og knekte master. I Nittedal gjelder dette 477 husstander.

Tidkrevende
Hafslund har rundt 70 personer som jobber med å rette feilene.
– Vi har folk ute på feilene, men det er tidkrevende feilretting. Det skyldes at feilene er omfattende og at det til dels er vanskelige arbeidsforhold når man skal legge ned trær i sterk vind, sier Schau.
– Hvor lang tid vil det ta før alle får tilbake strømmen?
– Jeg frykter det vil ta lang tid, i verste fall flere dager, sier Schau.

Farlige ledninger
Han sier de ikke har hatt så mange høyspentfeil siden ekstremværet Dagmar i 2011. Også da gikk det flere dager før alle fikk strømmen tilbake. Schau oppfordrer også alle til å være forsiktige hvis det ligger ledninger nede på bakken.
– Vi frykter at strømførende ledninger har falt ned. Da må folk for Guds skyld holde seg unna dem og ringe til den døgnbemannede sentralen og varsle om det, sier han. Nummeret dit er 22 44 10 40.

Artikkeltags