Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen ber folk bruke mindre vann

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi ber nå alle i Nittedal kommune om å begrense hagevanning og annen unødvendig bruk av drikkevann, sier kommunens vannsjef, Bjørn Rønholt.

Det er Nedre Romerike Vannverk som har bedt eierkommunene om å be sine abonnenter å redusere vannforbruket. Årsaken er i følge Rønholt at vannforbruket nå er så høyt at NRV rett og slett begynner å nærme seg grensen for hvor mye vann de har kapasitet for å levere ut på nettet.

– Det står ikke på vannreservoaret. Vi har rikelig tilgang på vann fra kilden vår som er Mjøsa. Utfordringen er at råvannet derfra holder for dårlig kvalitet på grunn av den store snøsmeltingen, forklarer Rønholt og fortsetter:

– Dette fører igjen til at NRV må iverksette mer omfattende rensetiltak før drikkevannet kan slippes ut på nettet. Og det er her, i renseprosessen, vannverket som følge av ekstremt høyt vannforbruk for tiden har utfordringer med å levere tilstrekkelig med vann inn på nettet for å holde tritt med en stadig stigende etterspørsel fra abonnentene.

Han legger til at dersom folk flest ikke tar advarslene på alvor og skrur ned vannforbruket, kan det gi redusert tilgang på slukkevann ved brann.

Les også: Vi må dele på vannet med Oslo - men foreløpig ingen vannproblemer i Nittedal

Kommentarer til denne saken