Nittedal passerte millionen i årets TV-aksjon

FLYKTNINGER DELTOK: Marius Wahid fra Syria gikk med bøsse på Åneby sammen med en av lærerne på Gnisten, Anders Waalle samt Ina Jerijærvi og barna Olivia (2) og Hedda (4 måneder).

FLYKTNINGER DELTOK: Marius Wahid fra Syria gikk med bøsse på Åneby sammen med en av lærerne på Gnisten, Anders Waalle samt Ina Jerijærvi og barna Olivia (2) og Hedda (4 måneder). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så langt er 1.001.006 kroner talt opp i Nittedal, og fortsatt er ikke alle bidrag kommet med.

DEL

Målet om å havne høyere opp på rangeringslista, er allerede nådd. Foreløpig ligger Nittedal på 276. plass av landets 429 kommuner. Det er 87 plasser opp fra i fjor. I Akershus ligger vi så langt midt på treet med 11. plass av 22 kommuner.

Giverbeløpet stiger

Å komme over millionen er herved oppnådd, og det er fortsatt flere kroner som skal i potten før det settes to streker under summen.

– Vi mangler bidrag fra Rotnes skole. De arrangerer sponsorløp tirsdag, på FN-dagen, slik de alltid gjør. Dessuten er kommunens eget bidrag ennå ikke overført, sier Morseth.

Med rådmannens innstilling skal ytterligere 23.213 kroner legges til – en krone for hver av bygdas innbyggere.

Bortimot full dekning

I alt 191 bøssebærere meldte seg til tjeneste søndag. Det er litt færre enn det estimerte behovet, men så godt som alle rodene i bygda ble dekket.

– Med unntak av to roder, som ikke ble dekket på grunn av sykdom, skal hele kommunen ha fått besøk av bøssebærere. Noen gikk to roder, og med det klarte vi oss, sier kommunens koordinator for aksjonen, Mai Eckhoff Morseth.

Mange flyktninger gikk

Det var mange av bygdas flyktninger som gikk med bøsse på søndag. En del av dem gikk med ledsager, blant annet av språkhensyn.

– Det er kjempefornøyde, og forteller at de ble tatt veldig godt imot av folk der ute. Vi er også godt fornøyde og veldig takknemlige for all deltakelse og alle bidrag, sier Morseth.


Artikkeltags