Rådyr påkjørt i Hakadal - bilfører stakk av

PÅKJØRT: Et rådyr ble påkjørt og drept på riksvei 4 ved Shellstasjonen i Hakadal fredag (Foto: Privat).

PÅKJØRT: Et rådyr ble påkjørt og drept på riksvei 4 ved Shellstasjonen i Hakadal fredag (Foto: Privat).

Artikkelen er over 1 år gammel

Et rådyr ble påkjørt på riksvei 4 like ved Shellstasjonen i Hakadal fredag. Vitner forteller at bilføreren bare kjørte videre.

DEL

Det var ved 12-tiden ulykken skjedde.

En av Varingens tipsere har sendt oss sin opplevelse av situasjonen:

Mange forbipasserende reagerte på at skolebarn tok beinet bortpå å trykket på magen til dyret for å se om det fortsatt var i livet. Det påkjørte rådyret låg såpass nære veien at det kunne skapt en farlig trafikksituasjon ettersom barna var svært nære bilene som suste forbi.

Man har som voksen en plikt til å fortelle barn at dette ikke er måten å gjøre det på eller at dyret som ligger der er en form for underholdning.

Flere ringte politiet og etter ny oppringing ble man satt i direkte kontakt med viltnemda. Der fikk vi opplyst at de hadde folk på vei. Innringer spurte hvordan man kunne sjekke om dyret var dødt da folk var i tvil. Viltnemdas representant opplyste at man kunne ta på øyet til dyret. Hvis det ikke blunket eller bevegde på seg, var det dødt.

Flere av vitnene til påkjørselen bekreftet at rådyret hadde flyttet på seg etter at det havnet i veigrøfta. Så det kan dessverre tyde på at det har ligget der en stund i smerte og lidelse inntil det døde..

Jeg oppfordrer folk til å ringe inn en gang for mye, så dyr ikke trenger å ligge lide unødig i veikanten,skriver Varingens tipser som ønsker å være anonym.Artikkeltags