Trafikkvakt på Rotnes i 21 år

Artikkelen er over 1 år gammel

Siden 1998 har Jan Thorvald Moi sørget for at elevene ved Rotnes skole hver skoledag trygt kan krysse den trafikkerte Stasjonsveien til og fra en av bygdas eldste barneskoler.

DEL

Trofast står han (og ofte hunden hans, også) vakt ved fotgjengerfeltet som krysser Stasjonsveien ved Skolemesterveien. Her går biltrafikken tidvis tett.

Trafikksikkerhet er et av temaene Barn- og unges kommunestyre (BUK) i Nittedal er ekstra opptatt av. Elevene har blant annet pekt på krysset Skolemesterveien / Stasjonsveien. Kommunestyret tar BUKs innspill på alvor og har bevilget ekstra penger til trafikksikkerhet. Kommunen har nå kjøpt ny varmedress med reflekser til Moi, slik at skolepatruljen synes enda bedre for bilene og slik at det er lettere for ham å hjelpe barna selv på kalde dager. (bilde vedlagt tatt av Stine Strachan).

BUK har en klar oppfordring til foreldre om å vurdere om de kan la være å kjøre barna helt ned til skolen og heller hjelpe barna å gå til skolen eller slippe dem av på et trygt sted og la barna gå siste biten.

Om det noen gang blir sånn at ingen kjører barna sine helt til skolen, vil vise seg. I mellomtiden er det godt å få hjelp til å krysse veien. Jan Thorvald Moi tenker dessverre at det snart er på tide å gi seg. Før det har gått en vinter eller to til håper han at noen andre kan ta over hans meningsfulle oppgave.

Interesserte kan melde seg til skolen eller ringe rådhuset.


Artikkeltags