Nittedal er på nett igjen - fikset ødelagt fiberkabel i natt

BRUDDSTEDET: Fra høyspenten på Kjul der en datakabel ble revet ned av ei anleggsmaskin tirsdag. Fiberkabelen henger sammen med jordingskabelen til høyspenten.

BRUDDSTEDET: Fra høyspenten på Kjul der en datakabel ble revet ned av ei anleggsmaskin tirsdag. Fiberkabelen henger sammen med jordingskabelen til høyspenten.

Både Nittedal kommune og mange husstander som i går ble rammet av databrudd, skal nå ha fått signalene tilbake.

DEL

– Vi fikk melding i dag tidlig om at datalinja er reparert, sier kommunikasjonssjef Kristian Westgård i Nittedal kommune:

– Vi har internett igjen, men kan ikke garantere at alle systemer virker som de skal ennå. Vi holder på å sjekke det ut.

Det var under anleggsarbeid rett nord for bussgarasjen på Kjul tirsdag at en datakabel ble revet av, som gjorde at mange fra Kjul og nordover mistet tilgangen til internett via fiber. Det rammet blant annet de som har kommunal trygghetsalarm, som gjorde at kommunen satte i gang et stort apparat for å ringe rundt til brukere og pårørende.

I tillegg til kommunen ble nærmere 400 kunder hos Norsk Kabel-TV (Nokab) fra Rotnes og nordover rammet.

– Vi fikk på plass et alternativt nett slik at alle våre kunder hadde signalene tilbake i 20-tida tirsdag kveld, sier daglig leder Per Runar Furuseth i Nokab.

Datakabelen som ble ødelagt tilhører Broadnet, som nylig har blitt en del av det europeiske telecomkonsernet GlobalConnect.

– Feilen oppstod tirsdag klokka 11.22 og ble rettet onsdag klokka 03.30, skriver GlobalConnect i ei driftsmelding på sine nettsider.

Artikkeltags