Brudd på datakabel - Nittedal kommune og flere husstander har mistet nettforbindelsen

NEDREVET KABEL: Grunneier Jon Henning Ruud ved bruddstedet rett nord for bussgarasjen på Kjul.

NEDREVET KABEL: Grunneier Jon Henning Ruud ved bruddstedet rett nord for bussgarasjen på Kjul.

Gravearbeider på Kjul har ødelagt en datakabel som forsyner deler av bygda med nettsignaler.

DEL

– Vi er uten vanlig internett, sier kommunikasjonssjef Kristian Westgård i Nittedal kommune til Varingen tirsdag ettermiddag i 15-tida.

I ei pressemelding, formidlet via mobilnett, skriver kommunen:

– Vi vil informere om at vi har et brudd på datakabler som betyr at trygghetsalarmene ikke nødvendigvis fungerer som forutsatt. Dersom noen har behov for øyeblikkelig hjelp, må det ringes 113.

Kommunen håper at feilen vil være rettet i løpet av kvelden.

– Vi vil gjøre vårt ytterste for at pårørende og brukere skal føle seg trygge. Derfor ringer vi nå hver og en for å informere, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

Norsk Kabel-TV (Nokab) på Hagan har lagt ut denne driftsmeldinga i dag:

«Om det ikke var nok med lyn og torden i går, så er det en ivrig gravemaskin som ved et uhell har dratt over en fiberkabel, slik at enkelte av våre kunder på Rotnes, Åneby og Hakadal dessverre er uten signaler. Teknikere er på stedet.»

Daglig leder Per Runar Furuseth i Nokab sier dette til Varingen tirsdag klokka 16:

– Kundene våre på Rotnes skal nå ha fått nettforbindelsen tilbake. Der har vi backup-linje og trengte bare å gjøre en relativt enkel koblejobb i hovedsentralen. I Hakadal er folk fortsatt uten nettsignaler og der er det mer komplisert, sier Furuseth.

På det meste antyder han at rundt 400 kunder var uten internett.

Bruddet skjedde rett nord for bussgarasjen på Kjul, der en fiberkabel ble revet ned i dag i forbindelse med gravearbeid for vann- og avløp til bussanlegget. Fiberen henger sammen med jordingskabelen til høyspenten, som gjør reparasjonsarbeidet noe komplisert.

Fiberkabelen tilhører Broadnet, etter det Varingen forstår, som blant annet Nokab leier båndbredde av. Nokab jobber med å legge egen linje rundt i bygda, men har ikke kommet helt i mål med dette i Hakadal.

Artikkeltags