Anne-Lise i bok om hoppsporten

UNG STJERNE: Som 12-åring i 1955, deltok Anne-Lise Hetland i et stort hopprenn i Paris.

UNG STJERNE: Som 12-åring i 1955, deltok Anne-Lise Hetland i et stort hopprenn i Paris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne-Lise Hetland var en kvinnelig pioner i skihopping. Dermed er hun omtalt i en ny bok om sporten.

DEL


– Hun var med på rennene utendørs i Paris sommeren 1955. Hun, som jente, var det mest eksotiske innslaget i skirenn i Paris, sier Thor Gotaas. Han er forfatteren av boka "Før og etter Wirkola - Norsk hoppsport fra 1940 til 1990, som nylig er gitt ut på Gyldendal.

Anne-Lise Hetland, født Hexeberg, er avbildet og omtalt over to sider i boka. Etter krigen var hopp en svært populær idrett, og bare i Rotnes-området fantes hele ni hoppbakker. Anne-Lise var mye sammen med gutter i nabolaget da hun vokste opp - det er nok noe av forklaringen på at det ble skihopping på den unge jenta, har hun fortalt i et tidligere intervju med Varingen.

Boka til Gotaas handler om skihopping i Norge fra 1940 fram til 1990. Dette var hoppsportens gullalder i Norge. Her er kjente og ukjente historier om alle stjernene - Bjørn Wirkola, Toralf Engan, Torgeir Brandtzæg, Roger Ruud, Per Bergerud og mange andre. Her er også mange eksentriske personligheter og pussige historier fra skihoppingens verden, står det i pressemeldingen fa forlaget.


Artikkeltags