Søppelsaken på Nedre Bjertnes: – Tror ikke voksne mennesker har kastet fra seg dette

ENGASJERT: Ellen Moen er bosatt på Øvre Nygård, like nedenfor der hvor de unge jentene fant masse avfall ved Nedre Bjertnes.

ENGASJERT: Ellen Moen er bosatt på Øvre Nygård, like nedenfor der hvor de unge jentene fant masse avfall ved Nedre Bjertnes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– I vårt nabolag er det flere ganger blitt observert noen unge gutter, som sorterer ting fra søppelcontainere og tar med seg, sier Ellen Moen.

DEL

Etter å ha lest saken om "hvem slang fra seg søppel ved Nedre Bjertnes?", tar Ellen Moen en telefon til Varingen.

– Jeg tror ikke voksne mennesker har kastet fra seg dette, nødvendigvis. I vårt nabolag er det flere ganger blitt observert noen gutter i 12-13-årsalderen, som sorterer ting fra søppelcontainere og tar med seg, sier Moen, og legger til:

– Grunnen til at jeg stusset, er at jeg gjenkjente noen av mine egne ting på bildene i saken. Nå går ikke jeg rundt og kaster søppel i naturen, men jeg tror noen kan ha rotet oppi søppelet i borettslaget mitt.

– Snakk med barna om miljø og sikkerhet

Moen bor selv på Øvre Nygård, like nedenfor der hvor de unge jentene fant masse avfall. Nå kommer Moen med en appell til foreldre om å være ekstra obs på hva barna deres driver med:

– De containerne burde forsegles; det er jo livsfarlig hvis ungene driver og roter oppi der. Det går bare ikke an, og det kan dessuten bli farlig. For hva om noen kaster glass der også, for eksempel?

Moen ber foreldre om å ta en prat med barna sine.

– Dette handler om miljø og sikkerhet. Ungene må få beskjed om å holde seg unna søppelcontainere. Dette temaet engasjerer meg, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken