Går for skytebane på Lahaug

STOPPES IKKE: Prosessen rundt en ny skytebane på Lahaug stanses ikke. Ill.: Vindveggen arkitekter

STOPPES IKKE: Prosessen rundt en ny skytebane på Lahaug stanses ikke. Ill.: Vindveggen arkitekter

Arbeiderpartiet, Venstre og KrF snudde i tolvte time.

DEL

Funn av en sjelden sopp stopper likevel ikke planprosessen rundt etableringen av en ny skytebane på Lahaugmoen. Det ble klart under kommunestyrets behandling av den videre planprosessen onsdag.

Dermed velger flertallet i kommunestyret å se bort fra rådmannens råd om å stoppe planene.

Høyre og Frp har hele tiden ønsket å gå videre med planprosessen, med sikte på å få etablert skytebane på Lahaug. De to partiene har fremmet forslag om dette både i Hovedutvalg for tekniske tjenester (HUT) og i formannskapet, men fått liten støtte.

Da saken ble behandlet i kommunestyret onsdag, fikk de uventet støtte fra Ap, Venstre og KrF. Samtlige av de tre partiene gjør dermed kuvending i saken og sikrer flertall for videre planprosess. Det betyr imidlertid ikke at det blir en skytebane på Lahaug. Både Fylkesmannen og Nittedal kommune ar tidligere varslet innsigelser mot planene.

– Alt håp er ikke ute for Lahaug skytebane. Vi er klar over at det vi bli en vanskelig prosess, men vi fortsetter, sa gruppeleder i Ap, Jørgen Vik fra talerstolen.


Fakta

  • Allerede i 1965 besluttet formannskapet og herredsstyret i Skedsmo at Skjetten skytebane skulle legges ned.
  • Mange alternativer har vært luftet; innendørs på Åråsen stadion, Lintjernmyra i Romeriksåsen og samarbeid i Ulvedalen med Gjerdrum.
  • I 2012 gikk kommunestyret inn for bane på Lahaug.
  • Innsigelser på støy, jordvern og atkomst, samt ferske rapporter om naturverdier og sjeldne arter har fått rådmannen til å tvile på at bane på Lahaug kan realiseres.
  • Flertallet i kommunestyret har vedtatt å gå videre med planene om en skytebane på Lahaug

Artikkeltags