Ruter starter samarbeid om selvkjørende biler

FRAMTIDSBILEN: Eksempel på selvkjørende kjøretøy i veitrafikken.

FRAMTIDSBILEN: Eksempel på selvkjørende kjøretøy i veitrafikken. Foto:

Ruter og Autonomous Mobility inngår et samarbeid om utprøving av førerløse kjøretøy i hovedstadsregionen.

DEL

Selvkjørende kjøretøy skal bidra til å innfri ambisjonene om mer grønn transport og færre trafikkulykker. Ruter er i dialog med andre kollektivaktører og samarbeider med Bymiljøetaten i Oslo og Statens Vegvesen for å få prøvd ut robotkjøretøya, går det fram av ei pressemelding.

– Ruter ser fram til å involvere Autonomous Mobility i dette samarbeidet og dra nytte av den kunnskapen og erfaringen de allerede besitter, skriver Ruter:

– Vi har undersøkt markedet og det er tydelig at vi står overfor teknologi som i årene som kommer vil utvikle seg kraftig.

Direktør Peter Sorgenfrei i Autonomous Mobility uttaler:

– Vi er veldig glade for å være med om å la borgerne i Oslo-regionen bli mer selvkjørende.

De første selvkjørende kjøretøya i blandet trafikk på norske veier ble introdusert i juni i år på Forus og Fornebu. Etter få måneders drift er det allerede høstet nyttige erfaringer med hvordan slike kjøretøy oppfattes av brukere.

Autonomous Mobility er en dansk startup-virksomhet eid av Semler Gruppen A/S. De er allerede operatør på pilotprosjekter i Sverige og Danmark.

– Vi er veldig fornøyd med å få med oss en så spennende og offensiv aktør som Autonomous Mobility på det videre arbeidet med selvkjøring i regionen. De vil være en viktig partner for oss fremover, og sammen kan vi skape enda bedre løsninger for kundene våre og bidra til en enda mer bærekraftig og konkurransedyktig region, sier Endre Angelvik, direktør for mobilitetstjenester i Ruter.


Artikkeltags