Gå til sidens hovedinnhold

Ikke én russ møtte opp på temakveld om voldtekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo Sanitetsforeningen fristet med trekkplastre som OnklP og hadde 500 gaveposer klar da de arrangerte temakveld om voldtekt for russen. Ingen møtte opp.

– Det er veldig trist. Jeg tror det gjenspeiler den mentaliteten om at «det skjer ikke meg, det skjer alle andre», sier koordinator Dahlgren Letzing til TV 2.

Russepresidenten for Oslo og Akershus, Johannes Uthaug fra Gjerdrum, forteller til TV 2 at han mener kampanjen er forvirrende da både Russedress og Russeservice har en egen avtale med Amnesty og kampanjen «Nei er nei».

– Jeg visste ikke om arrangementet på torsdag, og det tror jeg ingen andre gjorde heller, sier han. I tillegg påpeker han at det var en russebuss-kåring i Oslo den aktuelle dagen.

Arrangementet var en del av den landsdekkende kampanjen «Bare ja betyr ja», som legger fokus på voldtekt. Kampanjen er Norske Kvinners Sanitetsforening sitt bidrag til å tenke over hvor egne og andres grenser går når det kommer til sex og nettvett.

På forhånd av arrangementet dro de rundt på skoler hvor de hengte opp plakater, delte ut flyers og pratet med russen. De fikk også forhåndsomtale av Sigrid Bonde Tusvik og Helsesista på sosiale medier. I tillegg skulle Erna Solberg åpne kvelden med en videohilsen, før det skulle være forskjellige foredragsholdere, og musikalsk innslag av OnklP.

Kommentarer til denne saken