Bombesiktet i avhør nå

AVSPERRET: Politiet har sperret av leiligheten til den siktede Skedsmo-mannen i slutten av 40-åra.

AVSPERRET: Politiet har sperret av leiligheten til den siktede Skedsmo-mannen i slutten av 40-åra. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skedsmo-mannen som er siktet for å ha sendt en sprengladning til politiet i Ski sitter lørdag ettermiddag i avhør. Lørdag ettermiddag framstilles han for fengsling.

DEL

(RB): – Vi har konsentrert oss om tre ting siden pågripelsen fredag, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt klokka 14 lørdag ettermiddag.

Han oppsummerer status for saken slik:

– Å sikre aktuelle steder som har betydning for saken – i første rekke mannens leilighet. Dernest avhør, som pågår mens vi snakker sammen nå. Og til sist forberedelser til fengslingsmøtet, som finner sted i Halden klokka 16 lørdag.

Siktet for drapsforsøk

Politiet slo fredag kveld fast at det ikke var gjort bombefunn i mannens leilighet. Skarpeid ønsker ikke å svare på hvilke andre funn politiet har gjort i leilgheten.

– Det kan jeg ikke kommentere ut fra etterforskningsmessige hensyn, sier han til Romerikes Blad, før han ber om forståelse for at han må jobbe videre med forbedelsene til fengslingen.

Mannen, som er i begynnelsen av 40-årene, er siktet for drapsforsøk. Han ble pågrepet fredag ettermiddag ved Skedsmo senter i Akershus.

Erkjenner ikke forholdet

Den siktede mannen har fått oppnevnt John Christian Elden som forsvarer. Ifølge Elden har ikke hans klient erkjent forholdet.

– Han har ikke samtykket til fengsling og mener seg forfulgt av politiet gjennom de siste ti årene, skriver Elden i en sms til NTB.

Ved 13.30-tiden lørdag ettermiddag satt den siktede mannen i avhør, opplyser advokaten.

Bombegruppe

Det ble slått alarm ved politihuset på Ski da en pakke skulle åpnes onsdag morgen, og en ansatt fikk mistanke om at noe var galt. Politiets bombegruppe var på stedet rundt 45 minutter senere, og de valgte å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

Politiet har uttalt at det var snakk om en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker.

Torsdag siktet politiet mannen som ble pågrepet fredag.

– Vi visste hvem som sto bak bombetrusselen torsdag kveld, og han ble formelt siktet da. Vi kunne imidlertid ikke gå ut med noe før han ble pågrepet, sa politiadvokat John Skarpeid til NTB fredag ettermiddag.

Stor politiaksjon

Fredag kveld rykket politiet ut i en stor politiaksjon til den siktede mannens bolig i Skedsmo på Romerike, sammen med bombegruppa, brannvesenet og helsevesenet. Frykt for at den siktede på noe vis hadde satt opp feller førte til et stort oppbud fra nødetatene.

Naboer ble evakuert, og et stort område rundt boligblokka var sperret av. Sent fredag kveld opplyste politiet at de evakuerte beboerne fikk flytte tilbake. Klokken 21.45 forlot bombegruppa boligen uten å ha gjort funn.

Den siktede er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol, opplyste Øst politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag. Til NRK sier Skarpeid at mannen tidligere har drevet med tagging av domstolen på Romerike og politistasjonen der tidligere i år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken