ROAF har tatt skrekken

PRIVATE, NEI TAKK: ROAF-direktør Øivind Brevik advarte mot konkurranseutsetting i renovasjonsbransjen da han forleden møtte Nittedals folkevalgte.

PRIVATE, NEI TAKK: ROAF-direktør Øivind Brevik advarte mot konkurranseutsetting i renovasjonsbransjen da han forleden møtte Nittedals folkevalgte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Fra nå av kjører vi søpla selv, med egne ansatte og egne biler. Det er best for alle, sier ROAF-direktør Øivind Brevik.

DEL

Forleden møtte han Nittedals politikere ansikt til ansikt for å svare om og i tilfelle hva det interkommunale avfallsselskapet har lært av konkursene nylig blant to av ROAFs underleverandører.

– Vi har lært masse. Blant annet at det er svært risikabelt å slippe private aktører til i søppeltransporten. De jager profitt og kun det. De ansatte lønnes dårlig. Bilene holdes ikke like godt vedlike som ønskelig. ROAF ble rammet da to av de transportselskapene vi hadde avtaler med, gikk konkurs med kort mellomrom. De gikk økonomisk overende av forhold som lå utenfor ROAFs kontroll. Men siden vi benyttet de samme transportørene som nabokommunene, rammet også konkursene i Veireno og Reno Norden oss, framholdt Brevik.

Kom seg gjennom

Han la ikke skjul på at det har vært tatt i mange tunge tak i ROAF for at folk flest blant annet i Nittedal ikke skulle merke noe som helst til transportselskapets konkurs.

– Vi overtok sjåfører og kjøretøy over natta. Nå er alle renovatørene som jobber med å tømme søpla i Nittedal, ansatt i ROAF. Snart vil også de andre ansatte som har vært rammet av transport-konkurs i vårt distrikt, være fast ansatte hos oss i ROAF. Jeg tror det er best og tryggest for alle parter. I alle fall har vi lært at det ikke er så lurt å konkurranseutsette deler av vår virksomhet. Privatisering av søppelhåndtering er ikke det smarteste du kan gjøre. Det har i alle fall vi i ROAF lært nå, sa Brevik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken