Nittedal KrF har allerede fått to utmeldinger

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nyheten torsdag kveld om at Kristelig Folkeparti går inn i regjering sammen med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet, har skapt reaksjoner blant KrF-medlemmer i Nittedal.

– Jeg har fått vite om et par utmeldinger, og jeg vet om noen til som nok er i faresonen, sier Arne Willy Dahl.

Han er leder i Akershus KrF og var med i torsdagens landsstyremøte da partiet med knappest mulig flertall vedtok å gå inn i regjering.

– Selv stemte jeg imot, men jeg ser mye positivt i regjeringsplattformen:

– Noe av det mest positive er at plattformen er ganske bra på klima. Jeg vil si det er et godt skritt framover. KrF har blant annet fått inn at Norge skal hjelpe til med å utfase kullkraft i U-land, og vi har vært med å få på plass at det skal utarbeides et nasjonalt klimaregnskap, sier Dahl.

Han sier landsstyremøtet på Gardermoen ble holdt i en saklig og ordentlig tone.

– Jeg tror ikke at noen ble uvenner, men vi fikk demonstrert det samme som i høst; partiet er delt på midten i spørsmålet om regjeringssamarbeid.

– Klarer partiet å komme over sperregrensa ved stortingsvalget høsten 2021, tror du?

– Jeg tror det er under 50 prosent sjanse for det. Det ser ikke lystelig ut. Men vel to år fram til valget er lang tid, sier Dahl.

I forkant av høstens skjebnelandsmøte i KrF meldte lokalpartiet i Nittedal at de hadde fått tolv nye medlemmer og at de da totalt hadde rundt 60 medlemmer.


Artikkeltags