Gå til sidens hovedinnhold

Politiet slår alarm: – Tenåringsjenter møtes til slåsskamper og truer med kniv

Artikkelen er over 2 år gammel

Mye skyldes ifølge politiet baksnakking og gutteintriger. Nå ber de skolene og foreldre om å ta grep.

Line Granås ved forebyggende avsnitt hos politiet på Romerike sier til Dagbladet at planlagte slåsskamper mellom jenter er er økende problem.

– De avtaler ofte kampene før de møtes, og alvorlighetsgraden med bruk av vold øker. Vi jobber på Skedsmo, men dette ser man flere steder. Vi har også hatt episoder der det har vært vist fram og truet med bruk av kniv. Dette har vært økende, og nylig har vi hatt flere eksempler på episoder hvor kniv har vært involvert, sier Granås til avisa.

Hun forteller at det er tenåringsjenter, primært i alderen 14-18 år, som møtes til slåsskampene. Ofte reiser jentene fra eller til nabofylket for å gjennomføre kampene.

– Vi ser utfordringer med konflikter mellom jenter på samme skole, men også mellom bydeler - jenter kommer fra Oslo for å slåss med andre jenter på Romerike, sier hun til Dagbladet.

I saken påpeker Granås at voldsepisodene ofte spres i sosialemedier i etterkant. Hun ber nå skolene og foreldre om å ta grep om situasjonen. Spesielt foreldrene:

– De må mer på banen og følge med på hva ungene driver med, hvem de er sammen med, hvor de er og på barnas bruk av sosiale medier. Det er hovedsakelig foreldrenes ansvar å forhindre at slike konflikter oppstår ved å snakke med egne barn og med hverandre, understreker hun.

Kommentarer til denne saken