Fyr og flamme straks premiereklar

DET SITTER SNART. Under energisk og kyndig veiledning fra regissør Lisbeth Rønning begynner koreografien ta form. I forgrunnen Vilde Thunes Storelv, som fyrstikkfabrikkarbeideren Ragnhild.

DET SITTER SNART. Under energisk og kyndig veiledning fra regissør Lisbeth Rønning begynner koreografien ta form. I forgrunnen Vilde Thunes Storelv, som fyrstikkfabrikkarbeideren Ragnhild. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Siste hånd på verket legges i disse dager i Verket, ungdommenes eget verksted i Flammen. Stemningen er elektrisk og 100 hjerter gleder seg.

DEL

Varingen har tatt pulsen på orkester, artister, regissør og prosjektleder Anne Mette Johannesen. En uke før premiere syder det i øvingsrommene når musikalen nå skal sys sammen.

Nerver hører med

Jenny Saastad, som spiller Elvira, har spilt teater i Trollskogen i åtte år. Hun var også med i den første oppsetningen av "Fyr og flamme", men da i en annen rolle.

– Det er annerledes nå både fordi jeg har en ny rolle og fordi det er på en ny scene. Det er bedre flyt denne gangen, og den nye showscenen blir veldig flott, sier hun. Jenny innrømmer at hun kommer til å ha nerver før premieren.

– Jeg er nervøs helt til vi kommer på scenen. Da lever jeg meg inn i rollen, og så går det bra, legger hun til.

Rett og slett gøy

For orkestermedlemmene har det ikke vært nødvendig med audition, slik det var for ensemblet. Her har alle fra hovedkorpsene fått muligheten sammen med utvalgte strykere. Selma Svenkerud, tubaist i Hakadal skolekorps, er veldig glad for å være med på "Fyr og flamme".

– Det er gøy, fordi sangene er kule og musikken er forskjellig fra det vi spiller i korpset ellers, sier hun. De hadde første samøving i helga, og nå øver de hver dag fram mot helga.

Blir bra

Henriette Elnes Vonen, en av instruktørene, forsikrer om at de har kontrollen.

– Vi er helt overtent! Det kan virke litt kaotisk, men dette blir bra, sier hun.

Også prosjektleder Anne Mette Johannesen er overbevist om det.

– Få med litt om orkesteret, er du snill, de gjør nemlig en kjempejobb. Musikerne får som regel mye mindre oppmerksomhet enn de på scenen, og de er like viktige, sier hun.

Johannesen håper å trekke minimum 200 til hver av de fem forestillingene.

– Vi ønsker selvsagt at det kommer mange unge, og vi kommer til å gjøre et fremstøt overfor skolene, sier hun.

Les også: Er i rollen idet han får på seg jakken

Artikkeltags