Christina til filmen

FILMAKTUELL: Christina Marie Hjelén Strøm fra Nittedal medvirker i gangsterfilmen Gjengangere.

FILMAKTUELL: Christina Marie Hjelén Strøm fra Nittedal medvirker i gangsterfilmen Gjengangere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Christina Marie Hjelén Strøm (27) fra Nittedal spiller fengselsbetjenten Kim i gangsterfilmen "Gjengangere", som har kinopremiere fredag kveld.

DEL

Dette er Christinas første rolle i en større filmproduksjon, og hun spiller mot blant andre Leon Bashir og Lene Nystrøm. Fredag kveld skal hun på premieren på Colosseum kino i Oslo sammen med hele familien. Hun håper at budskapet i filmen når fram og er spent på kritikkene.

Sterk kost

Det er en røff film. Handlingen utspiller seg i fengselsmiljøet, med både voldelige og emosjonelle scener. Hovedpersonen Josef, som spilles av produsent Leon Bashir, er en gjenganger innenfor murene. I filmen forbarmer han seg over en yngre innsatt og prøver å få ham på rett kjøl.

– Filmen er ikke for sarte sjeler og heller ikke for de aller yngste, sier Christina.

Innspillingen foregikk i fjor høst, og opptakene er gjort i gamle Moss fengsel. Christina ble ringt opp av produsenten, og hun var en av to som fikk prøvefilme for rollen som Kim.

– Rollen min er ikke så stor, og handlingen følger ikke meg. Jeg er litt i bakgrunnen, men jeg er med i store deler av filmen, sier Christina.

Hun forteller at filmen ikke bare et ment som underholdning, men at budskapet er å få unge mennesker til å forstå at de bør holde seg unna fengslene.

Mye læring

Å være med på en filmproduksjon har vært svært lærerikt for Christina, som sugde til seg kunnskap gjennom hele innspillingsperioden.

– Når jeg hadde anledning hang jeg litt overalt, blant annet med lys- og kamerafolkene, og jeg lærte en masse av det, forteller hun.

"Gjengangere" ble vist på filmfestivalen i Haugesund, og den ble omtalt som sterk, voldsom og viktig.

– Og så har den en skygge av Henrik Ibsen, som spilles av nylig avdøde Arne Garvang, sier Christina.

Hun fikk møte den profilerte skuespilleren og omtaler ham som en varm personlighet.

Vil alt

Christina, som vokste opp i Nittedal, fikk teater og drama inn under huden allerede som helt ung. Gjennom hele oppveksten var hun fast skuespiller i Trollskogens ensemble, med flere store roller. Senere har hun jobbet i Nittedal Teater, både som skuespiller og som regissør. Hun er damen bak den suksessrike forestillingen #Heng deg.

I dag jobber Christina som frilans innenfor drama i vid forstand. Akkurat nå er hun sufflør i stykket "Nashornet" på Det norske Teater, og hun også har medvirket i flere kortfilmer.

– Jeg trengte å komme ut i verden og gjøre noe annet. Innspillingen av "Gjengangere" har absolutt gitt mersmak, og jeg vil egentlig alt, både spille og regissere. Det går så vidt rundt økonomisk, men dette er livet. Det høres kanskje litt dramatisk ut, men jeg visste tidlig at det var dette jeg ville, sier hun.

Foreløpig har hun en vidåpen trakt hva preferanser angår. Hun vil helst jobbe med både teater og film, gjerne også på manus- og regisiden.

– I teater har man en unik nærhet til publikum og øyeblikket. Innenfor film er det mer rom for å jobbe med detaljer og være tettere på. Alt sammen handler imidlertid om formidling. For meg er viktig å ha mange bein å stå på, bedre enn en kjedelig plan B, sier hun.Artikkeltags