Mener fattigdom er hovedårsaken til ungdomsvold på Stovner

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Når du ikke har plass til å gjøre lekser hjemme, gjør du det dårlig på skolen og du får ikke jobb. Når kompisene dine begynner å deale hasj, så ser du muligheten til raske penger, sier Stovner-prest Ole Kristian Sand til NRK Østlandssendingen.

Oslo har hatt ni skyteepisoder siden februar, og det skal nå være registrert 150 unge kriminelle gjengangere i byen. Mye av problemene har sitt utspring i bydel Stovner, på grensa til Nittedal.

I Fossum på Stovner lever over halvparten av barna i husholdninger med lav inntekt, viser tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

– Det er en oppsamling av fattigdom. I ungdomsklubben vår har ungdommene iPhone 5, mens konfirmantene på Høybråten har de nyeste modellene. Ingen går i fillete klær eller er ustelte på Fossum, men det er en mulighetsfattigdom, sier Sand til NRK.

Det har den siste tida blitt lansert diverse forklaringer på den urovekkende veksten i ungdomskriminalitet i Oslo. Justisministeren mener det har vært altfor stor innvandring. Byrådsleder Raymond Johansen sier det har vært for lite politi. Noen sier for mye ressurser har gått til terrorbekjempelse, mens andre peker på politireformen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken