Nittedal kommune jakter etter digitalt samarbeid

I TENKEBOKSEN: Stabssjef Erling S. Kristiansen i Nittedal kommune.

I TENKEBOKSEN: Stabssjef Erling S. Kristiansen i Nittedal kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor ga Nittedals folkevalgte grønt lys til at kommunen kunne bli medeier i Digitale Gardermoen. Nå er dette brått ikke så sikkert lenger.

DEL


Digitale Gardermoen (DGI) ble stiftet av kommunene på Øvre Romerike i 2004. Målet var å spare eierne for IKT-kostnader. Det var imidlertid det motsatte som skjedde, melder Romerikes Blad. I 2016 var utgiftene tredoblet i forhold til startåret. Neste år kan den bli femdoblet siden starten.

Tieto Norge skulle i år ta over driften av datasentralen. DGI skulle konverteres fra et rent driftsselskap til en rådgiver og utvikler av IKT-tjenestene til kommunene.

Men i sommer viste det seg at Tieto ikke klarte overføringen til egne servere i Stavanger. I september sa DGI opp kontrakten. Nå drifter DGI videre, med utdatert utstyr. Dette har så langt ikke ført til vesentlige driftsproblemer for eierkommunene.

Hva nå Nittedal?

Bygdas folkevalgte har allerede bevilget 500.000 kroner til å utrede Nittedal kommunes inntreden i DGI. I tillegg har kommunestyret satt av 5 millioner kroner for å dekke en eventuell inntreden som medeier i Digitale Gardermoen.

Men nå kjenner åpenbart politikerne på en viss uro. I siste formannskapsmøte ble derfor stabssjef Erling Kristiansen bedt om å gi en redegjørelse.

Fortsatt i dialog

Han bekreftet at Nittedal kommune fortsatt er i dialog med DGI:

Vi forholder oss til det politiske vedtaket om å posisjonere oss som eiere, inntil det eventuelt blir nødvendig å innrette seg annerledes, sa stabssjefen.

Han understreket at det er en rivende utvikling i det digitale markedet.

Det vi ser i markedet er at flere og flere tilbyr skyløsninger, der applikasjonene driftes av leverandørene. Dette er en variant av bottsetting av tjenestene. Dersom vi ser muligheter for å prioritere tiltak som teknisk, metodisk eller applikasjonsmessig ikke hindrer en overgang til DGI, vil vi iverksette dette. Vi har en utålmodig organisasjon som har satt initiativ på vent som følge av en eventuell inntreden i DGI, avslutter Erling Kristiansen.Artikkeltags