Aaraas gård fikk besøk av klimapilgrim

MELLOMLANDING PÅ AARAAS: Klimaaktivist Thomas Cottis (t.v.) sammen med Norges Vel kontakt Johan Ellingsen.

MELLOMLANDING PÅ AARAAS: Klimaaktivist Thomas Cottis (t.v.) sammen med Norges Vel kontakt Johan Ellingsen. Foto:

Natt til mandag overnattet en klimapilgrim fra Løten på Aaraas gård i Søndre.

DEL

– Her ser vi aksjonisten fra Løten som er på vei mot Stortinget. Han heter Thomas Cottis og står sammen med Norges Vel kontakt Johan Ellingsen, skriver Bjørg Aaraas i en e-post til Varingen:

– Thomas har overnattet i pilgrimsrommet på Aaraas gårdl. Herfra starter dagens marsj mot Stortinget, flere vil slutte seg til innover Trondheimsveien.

Her er brevet klimaaktivisten etter planen skal levere til Stortinget i dag, mandag, klokka 17.00:

«Til det Norske Storting ved Stortingspresidenten og de parlamentariske lederne

Jeg har gått fra Løten med dette brevet for å understreke alvoret. Vi – vår generasjon, har ikke lov til å ødelegge livsgrunnlaget for våre barn. Og vi bør heller ikke skade oss selv.Siden 2008 har regjeringene brutt begge Stortingets klimaforlik. Norge er ikke i nærheten av å gjøre sitt bidrag til å holde verden under 2 graders global oppvarming. Og regjeringene har ikke informert folket om konsekvensene av global oppvarming. Og det til tross for at regjeringens allerede i 2006 fikk et klart råd fra Lavutslippsutvalget (NOU 2006:18): «Staten må gjøre en langsiktig nasjonal innsats for klimainformasjon - en vedvarende Klimavettkampanje».

Klimaforskningen er tydelig: To graders global oppvarming vil gjøre livet vanskelig for alle mennesker i alle land. Mer enn 2 graders oppvarming gir global katastrofe.Det betyr at Staten bryter Grunnloven § 112.

Klimapolitikk måles ikke i kroner, eller i ord om hva andre skal gjøre om 10 år. Klimapolitikk måles kun i tonn reduserte utslipp av klimagasser per år, fra nå. For at Norge skal gjøre sin andel for at vi og våre barn skal få et levelig klima, må Norge kutte utslipp med mer enn 3 millioner tonn CO2-ekvivalenter hvert år, fra og med 2020.

Regjeringen har lagt fram et Statsbudsjett for 2020 som i beste fall gir halvparten av dette. Nå skal Stortinget og alle partiene behandle budsjettforslaget. Jeg krever at Stortinget tar sitt ansvar og legger inn det som trengs for at Norge kutter minst 3 millioner tonn CO2-ekvivalenter i 2020, og rigger en nasjonal innsats for klimainformasjon.»

Artikkeltags