Jordskjelv vest for Gjelleråsen

EPISENTERET: Kart fra NORSAR som viser jordskjelvets posisjon, helt på grensa mellom Nittedal og Oslo i Lillomarka.

EPISENTERET: Kart fra NORSAR som viser jordskjelvets posisjon, helt på grensa mellom Nittedal og Oslo i Lillomarka.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Klokka 02.07 natt til søndag registrerte forskningsinstituttet NORSAR på Kjeller et mindre jordskjelv vest for Gjelleråsen med anslått styrke 2,5 på Richters skala.

Mange på Romerike, i Oslo og så langt nord som Hønefoss har rapportert at de følte skjelvet, ifølge nettstedet jordskjelv.no.

– Folk har hørt smell og risting som har vart i rundt 10-15 sekunder fra både Rælingen, Fet, Lillestrøm, Kjeller, Skedsmokorset og Skytta, opplyser frontsjef Rune Bernhus i Romerikes Blad.

Også politiet fikk en rekke meldinger knyttet til skjelvet like etter klokka to i natt, forteller operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt Romerike.

– Det ringte iallfall en seks-sju stykker som hadde våknet av at det brølte og rista. En kar fra Lørenskog fortalte at alle glassene i kjøkkenskapet hadde falt i gulvet, sier Østerhaug til Romerikes Blad.

Dybden på skjelvet er angitt til 15 kilometer, men dette er usikkert.

Ingen skal ha meldt om skader. Seismolog Bettina Goertz-Allmann i NORSAR sier til VG at skjelv med styrke under 2,5 ikke er direkte uvanlig i Norge.

Jordskjelv blir klassifisert etter Richters skala, som går fra under 2 til over 8. Skjelv med styrke fra 2,0 til 2,9 blir betegnet som «marginalt følbart».Artikkeltags