Odd-Bjørn Hjelmeset til idrettens «Hall of Fame»

MØTES IGJEN: Hans Majestet Kong Harald og nittedøl Odd-Bjørn Hjelmeset avbildet etter sistnevntes seier på 50 kilometer i Holmenkollen 2007. Tirsdag kveld møtes de igjen når Hjelmeset og 37 andre lag og foreninger innlemmes i det digitale «The Norwegian Sports Hall of Fame».

MØTES IGJEN: Hans Majestet Kong Harald og nittedøl Odd-Bjørn Hjelmeset avbildet etter sistnevntes seier på 50 kilometer i Holmenkollen 2007. Tirsdag kveld møtes de igjen når Hjelmeset og 37 andre lag og foreninger innlemmes i det digitale «The Norwegian Sports Hall of Fame». Foto:

Norsk Idretts Æresgalleri har vært en fysisk bildeutstilling med tilhold på Lillehammer. Nå åpner Hans Majestet Kong Harald det nye digitale galleriet over våre største idrettshelter, og da med Odd-Bjørn Hjelmeset som en av de inviterte gjestene.

DEL

38 nye utøvere og seks lag innlemmes nå i Norsk Idretts Æresgalleri. Den offisielle åpningen av det nye galleriet vil bli foretatt av Hans Majestet Kong Harald i lokalene til Det Norske Veritas (DNV) på Høvik tirsdag kveld.

Ifølge en pressemelding fra NTB vil Norsk Idretts Æresgalleri opphøre i sin nåværende form - som fysiske bilder tilgjengelig kun på Lillehammer. Galleriet oppstår i stedet i et digitalt format tilgjengelig for alle - til enhver tid. Norges eldste idrettshelter tar nå - sammen med landets yngre idrettshelter steget inn i vår nye tid.

I Norsk Idretts Æresgalleri «The Norwegian Sports Hall of Fame», inngår om lag 220 av Norges fremste idrettsutøvere og lag. Fra Axel Paulsen, skøyter, til Suzann Pettersen, golf. Mellom disse finner en store idrettsutøvere som har beveget det sportselskende norske folk gjennom mer enn 100 år. Også Hans Majestet Kong Harald, verdensmester i seiling og hans far, Hans Majestet Kong Olav, olympisk mester i seiling er begge tatt opp i Æresgalleriet.

Alle forlater nå det fysiske galleriet på Lillehammer for å bli tilgjengelig i et åpent, digitalt galleri. Det digitale Æresgalleriet er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) og NTB. Ut fra en samling bestående av tre millioner sportsbilder og enorme mengder tekst, har de nøysomt foreslått de beste bildene til Æresgalleriet.

Kulturdepartementet har også bidratt til etableringen gjennom et tilskudd på 250 000 kroner. NIV leder, Atle Sundelin, uttaler at Æresgalleriet ble opprettet av NIV for å hedre landets fremste idrettsutøvere både i de olympiske og ikke olympiske idretter. Det nye digitale Æresgalleriet vil gjøre det mulig, også for fremtiden, å fortsette denne tradisjonen.

Norsk Idretts Æresgalleri ble første gang lansert i 1991. Nye navn er kommet til i årene som har fulgt. I påvente av overgang fra gammel til ny tid har galleriet ikke blitt fornyet de siste årene.

Når Hans Majestet Kong Harald som medlem nr. 1 i NIV, foretar den offisielle åpningen av Æresgalleriet, er det derfor 38 nye utøvere og seks nye lag som blir lagt til. Navnene på de som skal være representert i Æresgalleriet blir kjent der og da. Likevel er det noen navn som er bekreftet som gjester denne kvelden:

•Suzann Pettersen

•Knut «Kupper’n» Johannesen

•Odd-Bjørn Hjelmeseth

– Sammen med NIV har vi børstet støv av uforglemmelige idrettsprestasjoner. Nå har vi et levende «Hall of Fame» for idretten – til glede for alle. Det er en glede å få lov til å hedre de beste av de beste, de som har skrevet norsk idrettshistorie med gullskrift,sier Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Artikkeltags