Hedret Hjelmeset (18) og Holund (30)

AMBASSADØLER: Ordfører Hilde Thorkildsen fikk gleden av å utnevnte Lars Agnar Hjelmeset og Hans Christer Holun til nye "ambassadøler" av Nittedal.

AMBASSADØLER: Ordfører Hilde Thorkildsen fikk gleden av å utnevnte Lars Agnar Hjelmeset og Hans Christer Holun til nye "ambassadøler" av Nittedal.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag hyllet kommunestyret Nittedals nye idrettshelter. Både Lars Agnar Hjelmeset (18) og Hans Christer Holund (30) ble utnevnt til «ambassadøler» i hjembygda.

DEL

Det er en høyt hengende lokal æresbevisning som kun et fåtall nittedøler er forunt. Den siste som ble utnevnt til «ambassadøl» av Nittedal var olympisk mester Bente Skari som dominerte internasjonal kvinnelangrenn i årene 1999 til 2003. Nå innlemmes også Hans Christer Holund og Lars Agnar Hjelmeset i Nittedals «hall of fame»:

– Vi er en nasjon av skiløpere. Vi er best om det er skøyting eller staking eller skitur med appelsin i sekken. Vi har 652 kilometer med preparerte skiløyper her i Nittedal. Bygda har opp gjennom historien fostret en lang rekke fremragende idrettsutøvere. Vi er mange som deler gleden av å kunne utnevne to nye nittedøler til ambassadøler, sa ordfører Hilde Thorkildsen i sin hilsningstale til Hans Krister og Lars Agnar.

Hans Christer Holund er allerede en merittert langrennsløper. Søndag 3. mars i år vant han VM-femmila i Seefeld. Han ble junioverdensmester på 10 km i 2008 og debuterte i verdenscupen i Lahti 8. mars 2009. Under ski-VM i Lahti i 2017 gikk han inn til en 10. plass på femmila.

Lars Agnar Hjelmeset er et våre nye supertalent. Han er en vinnerskalle både på vinter- og sommerføre. I februar i år var han med og sikret Norge gull i langrennsstafetten under ungdoms-OL i Sarajevo. I fjor sommer sprang han inn til seier på 2000 meter hinder under Hinderfestivalen på Jessheim. Han kan også se tilbake på førsteplasser både på 3000 meter og 2000 meter flatt i henholdsvis Sparebanklekene og Tyrvinglekene.

Artikkeltags