Gå til sidens hovedinnhold

Trekker tilbake baderomsvifte etter flere branntilløp

Artikkelen er over 3 år gammel

– Er du usikker på hvilken baderomsvifte du har? Da må du sjekke den nå!

Meldingen kommer fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, og sendes nå ut i et brev fra produsenten Flexit til alle husstander på Romerike.

Allerede i vår tilbakekalte produsenten eldre versjoner av baderomsviften Silent Eco, men de tror det fortsatt befinner seg vifter der ute som ikke er kontrollert og eventuelt demontert.

Årsaken til at baderomsviften ble tatt av markedet var enkelte branntilløp, som kan skyldes produksjonsfeil i modeller produsert i perioden 2012 til og med september 2017, skriver rb.no.

– Vi kan ikke ta noen sjanser i saker som dette. Derfor velger vi en full tilbaketrekking, og sender ut brev til samtlige 2,3 millioner husstander i Norge. Vi ber innstendig om at folk, dersom de er i det minste tvil, sjekker hvilken vifte de har, sier Knut Skogstad, administrerende direktør i Flexit, i en pressemelding.

Firmaet skal ha levert 75.000 av den aktuelle baderomsvifta i Norge.

– Skru av bryteren med én gang

På produsentens nettside finner man både bilde av baderomsvifta og mer informasjon om hva man skal se etter for å avgjøre om det er rett modell.

Dersom du har den aktuelle vifta i bruk, er beskjeden fra Skogstad krystallklar:

– Skru av bryteren med én gang, og demonter den. Vi erstatter den med en ny!

Har du en vifte som er installert av autorisert montør, og har dokumentasjon på det, vil Flexit også sørge for at den lokal montør monterer den nye for deg.

– Viktig at alle tar ansvar

Avdelingsdirektør i i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Anne Rygh Pedersen, forklarer at de er avhengige av at aktørene i markedet tar sitt ansvar og tilbakekaller farlige produkter og produkter det er feil på.

– Like viktig er det at vi alle som forbrukere og kunder også tar vårt ansvar, og faktisk sjekker om vi har farlige produkter i hus. I så fall må vi sørge for å slutte å bruke dem og levere dem tilbake til utsalgsstedet eller kontakte håndverkeren som har installert dem, sier Pedersen.

På nettsiden farligeprodukter.no finner du en oversikt over produkter under DSBs ansvarsområde som er eller kan være farlige.

Du finner også produkter som kan være i salg i Norge som DSB har fått melding om fra andre land i Europa.

Kommentarer til denne saken