Leter fortvilet etter Ricki i Søndre: – Hun ble påkjørt av en skiløper og forsvant til skogs

Kalle Blindheim trenger hjelp for å finne Ricki etter at hun ble truffet av en skiløper i stor fart og stakk til skogs. FOTO: PRIVAT

Kalle Blindheim trenger hjelp for å finne Ricki etter at hun ble truffet av en skiløper i stor fart og stakk til skogs. FOTO: PRIVAT

Hunden Ricki ble påkjørt av en skiløper søndag og stakk til skogs. Nå frykter Kalle Blindheim at hun er død, men fortsetter å lete fortvilet etter hunden sin i skogen ved Bjønndalen skisenter.

DEL

Ricki er en åtte år gammel jaktlabrador, altså en litt slankere type labrador enn det man ofte er vant til å se.

– Hun er verdens snilleste og lydigste. Hun har aldri vært mer enn noen meter fra meg, sier Karl Erik «Kalle» Blindheim fra Kjeller til RB.

Siden søndag har han lett i skogen i nærheten av der uhellet skjedde. Mandag formiddag lette han videre sammen med en kollega.

Påkjørt av skiløper

Søndag var han ute på ski med hunden og gikk fra Bjønndalen skistadion i retning Sørskogen.

– Vi hadde stanset opp, for det var mye folk i løypa. Hun sto ved siden av meg da det kom en skiløper i stor fart og traff henne.

– Jeg var først opptatt av å hjelpe ham og tenkte at Ricki går uansett ikke langt. Men da jeg skulle se etter henne, var hun borte. Hun må ha blitt veldig redd og stukket til skogs. Jeg frykter at hun har blitt så skadet at hun ligger død ett eller annet sted. Men vi leter videre. Det er vondt ikke å vite hva som har skjedd med henne, sier han.

Han og Ricki hadde gått 1,5 til 2 kilometer fra Bjønndalen skistadion i retning Sørskogen, ikke langt fra Hagan i Nittedal da hunden forsvant.

– Veldig snill

Ricki er en sort jaktlabrador tispe på åtte år. Hun har halsbånd og forsvant i 14-tiden søndag.

– Det er en fantastisk hund. Veldig snill, forteller Kalle Blindheim.

Han har telefon 46806367.

Organisasjonen Med Hjerte for Hunder på Rømmen er også kontaktet.

Artikkeltags