Nittedal på pinebenken i politireformen

POLITIREFORMEN: Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) og varaordfører Inge Solli (V) er klare til kamp for  beholde Nittedal lensmannskontor.

POLITIREFORMEN: Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) og varaordfører Inge Solli (V) er klare til kamp for beholde Nittedal lensmannskontor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg ble ikke noe klokere. Nittedal holdes fortsatt på pinebenken, sier ordfører Hilde Thorkildsen.

DEL

Forleden var hun i møte med lederen for politiets nye driftsenhet på Romerike. Nittedals-ordføreren var slett ikke fornøyd med utfallet av samtalene:

– Jeg ble ikke noe klokere etter informasjonen som ble gitt i dette møtet.. Jeg føler meg lurt ettersom det nå lanseres en politireform som åpenbart blir annerledes enn vi ble forespeilet, sier hun.

Da politimesteren var i Nittedal på tampen av fjoråret og lanserte politireformen, ble det slått fast at Nittedal, Lørenskog og Nes skulle opprettholdes som tjenestesteder. Nittedal skulle få beholde såvel egen lensmannen og de 21 politifolkene som i dag jobber på Nittedal lensmannskontor.

Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd. En intern arbeidsgruppe i politiet foreslår blant annet at politiets tjenestested i Nittedal kun skal ha åpent mellom to og tre dager i uken. Og bemanningen vil bli redusert.

Intern organisering

– Det har aldri vært en intesjon om at kommunene skal være med på å utarbeide selve den interne organisasjonsstrukturen innad i politiet, svarer lederen for politiet nye driftsenhet på Romerike, politiinspektør Terje Didriksen.

– Nå skal vi først få på plass lederne ved de forskjellige tjenestestedene, så skal vi i samarbeid med kommunene finne ut hva som skal leveres både politimessig og sivilt ved hvert tjenestested. Det er her kommunene vil ha påvirkningskraft, samt at vi sammen skal finne de riktige åpningstidene ved tjenestestedet, avslutter Didriksen.

Det er ventet at politiet vil møte Nittedal kommune i løpet av november. Innen årsskiftet vil det meste være avklart. Så inntil da holdes Nittedal "på pinebenken".

Artikkeltags