Fysioterapi slett ikke gratis

EGENANDELER: Selv med rekvisisjon fra lege og du benytter en av bygdas fysioterapeuter som har driftsavtale med Nittedal kommune, ruller det på med egenandeler. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

EGENANDELER: Selv med rekvisisjon fra lege og du benytter en av bygdas fysioterapeuter som har driftsavtale med Nittedal kommune, ruller det på med egenandeler. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om du har fått rekvisisjon fra legen og benytter en av fysioterapeutene som Nittedal kommune har avtale med, løper det på med egenandeler.

DEL

Neste år vil en undersøkelse hos fysioterapeut før behandling kan igangsettes, koste den enkelte nittedøl 170 kroner i egenandel, foreslår rådmannen i neste års kommunebudsjett.

Siden bare renner det på med egenandeler. Det rimeligste du slipper unna med er 20 minutter behandling hos fysioterapeut. Det vil koste deg 98 kroner per gang i 2018. For en halvtimes behandling blir egenandelen neste år på 154 kroner per gang. 40 minutter "på benken" vil koste deg 191 kroner gangen, en times behandling får du får 242 kroner, mens for en og en halv time med fysikalsk behandling må du punge ut med 300 kroner i egenandel per gang.

Trenger du behandling av manuellterapeut betaler du 160 kroner for 20 minutters behandling per gang, og deretter kommer et påslag på 58 kroner per gang per påbegynte ti minutter.

Hele prislisten er altså rådmannens forslag til politikerne. Kommunestyret sluttbehandler neste års Nittedals-budsjett mandag 18. desember.


Artikkeltags