Overveldende flertall for Hakadal ILs forhandlingsresultat

STERK STØTTE: Lagsleder Per Ole Thorsen med bollen av stemmelapper som viste overveldende flertall for forhandlingsløsninga som ei arbeidsgruppe i idrettslaget har fått til med Nittedal kommune.

STERK STØTTE: Lagsleder Per Ole Thorsen med bollen av stemmelapper som viste overveldende flertall for forhandlingsløsninga som ei arbeidsgruppe i idrettslaget har fått til med Nittedal kommune.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

63 stemte for og bare 2 imot da årsmøtet i Hakadal IL mandag kveld behandlet forslaget til avtale om erstatning for avståelse av grunn til skoleutbygginga på Elvetangen.

– Alternativet er ekspropriasjon og erstatning ved skjønn, gjorde advokat Kristoffer Aasebø det klart før avstemminga.

Leder Per Ole Thorsen i HIL la vekt på blant annet følgende tre punkter:
• At idrettslaget får en ny 9-bane for fotball med ferdig fundamentering for en framtidig fotballhall.
• At idrettslaget får nye klubbhusfasiliteter i det nye skolebygget med gratis husleie og null i felleskostnader til evig tid.
• At idrettslaget får et 200 kvadratmeter stort styrkerom knyttet til den nye idrettshallen med gratis husleie og null i felleskostnader i ti år.

– Disse punktene er verdt mye for oss, sa Thorsen.

Et par årsmøtedeltakere tok ordet om at avtalen faktisk virker så gunstig at det er fare for at andre idrettslag i bygda kan bli misunnelige.

Av kritiske innspill ble det stilt spørsmålstegn ved parkeringsarealene, at anlegget ser trangt ut og at det mangler løpebane og arealer for friidrett. Det ble også gjort klart at det nye klubbhuset i skolebygget ikke kan brukes til 50-årslag og konfirmasjoner, men akkurat det er nok et punkt som idretten i Hakadal kan leve godt med.

– Idrettslaget har hele tida vært nøytral til den skolefaglige vurderinga på Elvetangen, sier Thorsen:

– Årsmøtet i kveld viser at vi har klart å holde laget samla, og det er jeg stolt av. Nå venter et par tøffe år, særlig for fotballen, i utbyggingsfasen, men i 2021 når alt skal stå ferdig, blir dette veldig bra for idretten.

PLANEN: Plankart for det framtidige skole- og idrettsanlegget på Elvetangen.

PLANEN: Plankart for det framtidige skole- og idrettsanlegget på Elvetangen. Foto:


Artikkeltags