Dette får Hakadal IL i erstatning for Elvetangen

ENSTEMMIG I STYRET: Leder Per Ole Thorsen (t.v.) og nestleder Bjørn Erik Graff i Hakadal IL er godt fornøyde med avtalen om erstatning for areal på Elvetangen.

ENSTEMMIG I STYRET: Leder Per Ole Thorsen (t.v.) og nestleder Bjørn Erik Graff i Hakadal IL er godt fornøyde med avtalen om erstatning for areal på Elvetangen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fundament til en fotballhall og 668.000 kroner til midlertidig klubbhus i Varingskollen er blant godene Hakadal IL får for å avstå grunn til Hakadal barneskole.

DEL

– Et enstemmig styre i Hakadal IL anbefaler avtalen vi har forhandlet fram med kommunen. Kompensasjonen vi blir tilbudt, er meget god, sier leder Per Ole Thorsen i HIL etter styremøte onsdag kveld.

Idrettslaget selger netto 34 dekar tomt og får en rekke godbiter i retur som skal kompensere for ulemper i byggeperioden og sikre minst like gode fasiliteter som i dag i overskuelig framtid for hakadalsidretten.

Styret har talt. Nå er det opp til medlemmene å avgjøre utfallet i ekstraordinært årsmøte mandag 29. oktober. Alternativet er ekspropriasjon.

Lista med godbiter

Her er noen hovedmomenter i avtalen:

• HIL får nye klubbhusfasiliteter (100 kvadratmeter) i det nye skolebygget.
• HIL får styrketreningsrom (200 kvadratmeter) knyttet til den nye idrettshallen.
• HIL får en ny 9-bane for fotball med kunstgress pluss fundamentering til fotballhall lengst nord på Elvetangen.
• HIL beholder dagens 11-bane med kunstgress.
• HIL får anlagt ny 11-bane med gress til erstatning for dagens bane.
• HIL får erstattet ballbinge og skaterampe og får 135.000 kroner i erstatning for bike-parken nord på Elvetangen.
• HIL får asfaltert og lyssatt bane for rulleski på toppen av flomvollen.
• HIL får i tillegg 1.750.000 kroner i kontanter.

Øremerket fotballhall

Som kompensasjon i den to år lange byggeperioden får HIL 668.000 kroner fra kommunen til å ferdigstille et midlertidig klubbhus i Varingskollen. Laget får også dekket alle utgifter til leie av alternative anlegg som særlig blir nødvendig for fotballen.

– En framtidig fotballhall er viktig for oss, og erstatningsbeløpet på 1,75 millioner kroner blir øremerket en slik hall, har styret bestemt, sier lagsleder Thorsen.

Byggefasen blir spesielt krevende for fotballgruppa, siden fotballbanene de to, tre neste åra blir forvandlet til en byggeplass.

– Styret mener avtalen totalt sett gir et svært positivt resultat for våre medlemmer. Vi kan se fram mot nye flott anlegg fra 2021, da alt det nye på Elvetangen skal stå ferdig, sier Thorsen.

– Dette er ikke en avtale som handler om skolelokalisering, men om salg av eiendom og prisen på denne, legger han til.Artikkeltags