Nittedalselevene er over snittet

STADIG GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Kvalitesrådgiver for grunnskolen i Nittedal kommune, Line Tyrdal.

STADIG GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Kvalitesrådgiver for grunnskolen i Nittedal kommune, Line Tyrdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er fornøyde med resultatet på de nasjonale prøvene. Nittedalselevene ligger på eller over gjennomsnittet i Akershus, opplyser kvalitetsrådgiver for grunnskolen i Nittedal, Line Tydal.

DEL

Hun legger til at de elevene som går 8. trinn har hatt en veldig fin utvikling siden de gikk i femte klasse. Disse nittedalselevene har faktisk hevet seg mer enn landsgjennomsnittet på de tre årene. Særlig har de et solid resultat på den nasjonale prøven i regning.

Resultatet av de nasjonale prøvene som ble gjennomført i fjor høst, foreligger nå. Det viser blant annet også at årets niendeklassinger her i bygda har hatt god utvikling fra 8. trinn i regning, men at de har hevet seg litt for lite på leseprøven.

Bygdas femteklassinger har gjort det bra på engelsk og lesing, men litt svakere på prøven i regning.

– Jeg opplever at det arbeides godt og systematisk ved skolene våre for å oppnå gode læringsresultater. Resultatene på de nasjonale prøvene vil variere noe fra år til år, men det gjelder å ha en positiv utvikling over tid, påpeker leder av hovedutvalget for oppvekst og utdanning, varaordfører Inge Solli (V).

Over snittet på fem av åtte prøver

Han mener at Nittedal bør ligge stabilt på eller over gjennomsnittet i Akershus på alle prøver.

– Det er derfor positivt at vi i år ligger over på fem av åtte prøver og at de tre siste ligger på snittet. I løpet av noen år må målsetningen være at skolene i Nittedal ligger over gjennomsnittet i Akershus på alle prøver. For å klare dette målet må skolen arbeide videre med gjennomføringen av kvalitetsplanen for skole, og vi må rekruttere og beholde dyktige pedagoger, sier Solli.

Mange godt utdannede lærere

Det er 96,5 prosent av undervisningspersonalet ved skolene i Nittedal som oppfyller kravene for tilsetting. Det er bare to kommuner i Akershus som har en større andel som fyller kravene, og til sammenligning er snittet for Akershus 93,5 prosent.

– Nittedal ligger dermed ganske bra an når det gjelder lærere som oppfyller kompetansekravene. Det er et godt utgangspunkt for både rekruttering av nye lærere og for å få enda bedre resultater på de nasjonale prøvene. Resultatene på årets nasjonale prøver mer enn godkjent, men vi har gode muligheter for ytterligere forbedringer, avslutter varaordfører Inge Solli.
Artikkeltags