Varsler øvelse på jernbanen i Hakadal: – Folk vil kunne se en del blålys i natt

ØVELSE: Natt til onsdag vil det bli avholdt øvelse på Gjøvikbanen nord i Hakadal. Dette kan medføre en del blålys, men BaneNor tror ikke at øvelsen vil bety bråk for de som bor i området.

ØVELSE: Natt til onsdag vil det bli avholdt øvelse på Gjøvikbanen nord i Hakadal. Dette kan medføre en del blålys, men BaneNor tror ikke at øvelsen vil bety bråk for de som bor i området. Foto:

Øvelsen omfatter også nødetatene.

DEL

– Vi skal øve på hvordan vi håndterer skadde personer og farlig gods, sier kommunikasjonsleder i Bane NOR, Ingunn Halvorsen.

Øvelsen vil finne sted på et krysningsspor ved Jenserud nord i Hakadal, på strekningen mellom Stryken og Hakadal.

– Øvelsen begynner klokken ett natt til onsdag og vil vare i omkring tre til fire timer. Øvelsen gjør vi sammen med nødetatene, derfor kan det godt hende at folk i Hakadal vil kunne se en del blålys i natt. Jeg tror ikke at støy fra øvelsen vil bli et problem fordi øvelsesområde ligger ganske langt oppe i skogen. Det vil bli satt igjen en container etter øvelsen som skal fjernes litt utpå dagen i morgen, sier Halvorsen.

Halvorsen sier at det er omkring 45 personer som vil delta i øvelsen.

– Dette er en type beredskapsøvelse som vi øver på én gang i året, og det er viktig, selv om sannsynligheten er liten for at denne typer ulykker skal skje, sier hun.

Artikkeltags