Gå til sidens hovedinnhold

Gnisten får avtale om introduksjonsprogram til flyktninger

Artikkelen er over 2 år gammel

Ny avtale sikrer pedagogisk kvalitet og enklere hverdag for flyktninger i Nittedal.

Alle kommuner i Norge plikter å gi grunnleggende opplæring til alle flyktninger som trenger det. Nå har Gnisten fått i oppdrag av Nittedal kommune å tilby denne tjenesten. Avtalen ble nylig undertegnet på rådhuset

Miljøhuset Gnisten har fra før ansvar for undervisning i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere i Nittedal. Dette er en del av introduksjonsprogrammet, og programmet skal i tillegg inneholde tiltak som er spesielt rettet mot arbeid eller utdanning.

Svært fornøyd

Svein Neerland, enhetsleder for bolig og tilflytting i Nittedal kommune, er svært fornøyd med avtalen.

– Nittedal kommune har ansvar for at flyktningene raskest mulig finner seg til rette og blir kvalifisert til utdanning og arbeid, sier Svein Neerland.

– Vi ønsker å etablere helhetlige tjenester slik at flyktningene får færrest mulig å forholde seg til. Å legge introduksjonsprogrammet til Gnisten vil gi pedagogisk kvalitet og gjøre hverdagen enklere for flyktningene, framholder han.

Gnisten er klar

Aaste Føllesdal, daglig leder i Miljøhuset Gnisten, sier at Gnisten er godt rustet til å gjennomføre oppdraget.

– Vi er veldig glade for å få denne muligheten, sier Aaste Føllesdal.

– Vi har allerede bygget opp et kompetent miljø, og gleder oss til å bygge videre på det, sier hun.

Gnisten kan vise til svært gode resultater for voksenopplæringen, og ordfører Hilde Thorkildsen er begeistret over avtalen.

– Gnisten har oppnådd svært gode resultater med opplæringstilbudet sitt. Nå opplever jeg stor entusiasme og vilje for å skape et fantastisk introduksjonsprogram. Dette blir veldig bra, sier ordføreren.


Kommentarer til denne saken