Gå til sidens hovedinnhold

Går i protesttog før Elvetangen-vedtaket i kveld

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld, mandag, skal kommunestyret behandle saka «Beslutning om igangsetting av Elvetangenutbyggingen». Møtet begynner klokka 17.30.

En halvtime før, klokka 17.00, arrangerer motstandere av skoleutbygginga i Hakadal et protesttog utenfor rådhuset:

– I forkant av kommunestyremøtet vil det være et fakkeltog fra Mosenteret til rådhuset. Oppmøte klokken 17.00, skriver Erik Landsem på Facebook.

Han har selv vært aktiv for å bevare Hagen skole. Initiativtakerne til fakkeltoget skal være folk tilknyttet Kirkeby skole sammen med blant andre Nina Adriansen, som sist uke arrangerte et «misnøyemøte» om skolesaka.

Les også

Får refs av partiet etter å ha arrangert «misnøyemøte» om Elvetangen

Alt tyder på at flertallspartia mot stemmene til Høyre, Frp og MDG i kveld vedtar følgende:

«Utbygging av Elvetangen-prosjektet igangsettes med en total kostnadsramme på P85 lik 936 MNOK. Prosjektet ved Nittedal-eiendom KF gis en styringsramme i prosjektet på 877 MNOK (P50). Kostnadsrammen håndteres av styringsgruppa i prosjektet. Kostnadsrammen innarbeides i handlingsplan 2019-2022.»

Helge Fossum (Frp) har som oppspill til møtet sendt ut et alternativt forslag til alle kommunestyremedlemmene. Fossum skriver blant annet:

«Kommunestyret konstaterer at grunnlaget for beslutningen i behandlingen av sak om skolebehovsplanen kan ha endret seg. Skolebehovsplanen la til grunn en framskriving av befolkningsutviklingen som kommunestyret i juni fikk informasjon om at har endret seg betydelig. Samtidig fremgår det at kostnadsrammen for prosjektet har endret seg. Som en følge av dette ønsker kommunestyret at det legges frem et oppdatert beslutningsgrunnlag basert på nye økonomiske og befolkningsmessige endringer.»

Kommentarer til denne saken