Forventer forbedret skoleløsning

SATSER PÅ JUSTERINGER: Leder Per Ole Thorsen i Hakadal IL.

SATSER PÅ JUSTERINGER: Leder Per Ole Thorsen i Hakadal IL. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fotball kan bli taperen i skoleutbygginga på Elvetangen, frykter leder Per Ole Thorsen i Hakadal IL.

DEL

– Arkitektforslaget som kommunen har valgt, var ikke det beste for idretten. Forslaget innebærer at samlet spilleflate for fotball blir vesentlig mindre, sier leder Per Ole Thorsen i Hakadal IL.

Han mener dette er i strid med hva kommunestyret vedtok i fjor høst da de bestemte å bygge en felles barneskole for Hakadal på Elvetangen: «Det forutsettes at Hakadal Idrettslag ikke får dårligere anlegg enn de har i dag.»

– Vi har ikke gravd oss ned, men er i dialog med kommunen, og vi skal delta i forprosjektet. Da forventer vi forbedringer. Jeg ser det som godt mulig å få justert planene, slik at utearealene for idretten i Hakadal opprettholdes, sier Thorsen.

Det var en enstemmig bedømmelseskomité i kommunen som landet på forslaget fra Backe Oppland og Arkitektgruppen lille frøen. Komiteen la vekt på de veldig gode hjemmeområdene for hvert trinn på den nye barneskolen.

Hakadal IL spiller ellers inn at de ønsker ei rulleskiløype på den framtidige flomvollen og en lyssatt gang- og sykkelvei opp til Varingskollen.

Artikkeltags