Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for vold, trusler og narko

Artikkelen er over 3 år gammel

En 28-årig nittedøl har gjort seg skyldig i bruk av vold mot familiemedlemmer og politiet. Kjøring i rus står også i siktelsen.

Mannen, som er tidligere straffedømt, ble i november dømt for en hel rekke lovbrudd. De mest alvorlige er gjentatte tilfeller av vold, både i nære relasjoner og mot andre personer.

Grov vold

Den siktede skal blant annet har mishandlet sin gravide samboer med slag, spark og bitt samt bruk av tau og kniv. Han fremsatte dessuten drapstrusler mot henne. Også en annen person i mannens nære relasjoner har blitt sjikanert og drapstruet.

I tillegg til de to nevnte personene har siktede opptrådt truende og utøvd vold mot en taxisjåfør og mot politiet. Mannen har videre skapt bråk ved et utsted og truet betjeningen.

Kjørte i rus

Nittedølen har hatt problemer med rus, og han er dømt for flere tilfeller av oppbevaring av narkotika. Han er gjentatte ganger tatt for kjøring i alkohol- og narkorus og for kjøring uten gyldig førerkort med bil som ikke var lovlig registrert. Dommen omfatter overtredelse av i alt tolv lovparagrafer, hvorav flere tilfeller av hver av disse.

Fem måneder

Aktor hadde lagt ned påstand om åtte måneders fengsel og en bot på 30.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel. Nittedølens forsvarer gikk for at hans klient skulle dømmes på mildeste måte og begrunnet dette med at siktede har vært rusfri i et halvt år og er motivert for å ta tak i sitt rusproblem.

Samlet dom i Nedre Romerike tingrett lyder på fem måneders fengselsstraff samt bot, erstatning og saksomkostninger for totalt nærmere 14.000 kroner. I tillegg mister 28-åringen for alltid retten til å ta ny førerprøve. Han har erkjent seg skyldig i samtlige poster i tiltalebeslutningen.

Kommentarer til denne saken