– Etterspørselen som Kruttverket opplever, er uvanlig høy

STORE ENHETER: Slik blir Waagen 2016. Både størrelse og prisnivå er høyere enn hva vi har sett på rekkehus i Kruttverket tidligere. (Skisse: Inviso)

STORE ENHETER: Slik blir Waagen 2016. Både størrelse og prisnivå er høyere enn hva vi har sett på rekkehus i Kruttverket tidligere. (Skisse: Inviso) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er virkelig solgt enormt mange boliger i dette området på kort tid, sier eiendomsmegler Thomas Granmo Kiligitto. Nå selger han store rekkehus, der åtte er ledige.

DEL

Waagen 2016 ligger i Gudrun Moestuens vei, og består av store rekkehus. Prosjektet er per nå eneste nyboliger som er ledige i Kruttverket, ifølge Finn.no. Et par enkeltstående boliger i området er også til salgs, men dette er eneste prosjekt. Av totalt 20 rekkehus er 12 solgt siden salgsstart i februar.

– Det er vi godt fornøyd med. Responsen viser at rekkehusene var riktig priset og at vi er i rute, sier Thomas Granmo Kiligitto, eiendomsmegler i Nordvik & Partners.

Bygging ble besluttet da 10 boliger var solgt. Kommunen har gitt igangsettingstillatelse, og gravingen begynner om en ukes tid. Planlagt ferdigstillelse er beregnet til andre eller tredje kvartal i 2018.

– Hvem er kjøperne i dette prosjektet?

– Det er en kombinasjon av folk fra Nittedal og Oslo. Flesteparten er nok fra hovedstaden, og som nå ønsker seg mer plass og nærmere naturen. Andre bor i området i dag, men ønsker seg noe mer lettstelt og nytt, sier Kiligitto.

– De fleste av kjøperne er småbarnsfamilier. Dette er jo hus over tre plan, og appellerer da mest til aktive familier, legger han til.

Ikke bekymret

Prisene ligger på 6.215.000 til 6.715.000 kroner. Størrelse er 178 kvadratmeter BRA.

Megleren er ikke bekymret for om hvorvidt de resterende åtte enhetene vil bli solgt.

– Det er som oftest enklere å selge når byggingen er i gang, og det etter hvert nærmer seg ferdigstillelse, sier han. Nå har det jo vært en korreksjon i boligmarkedet i Oslo, som startet i april, påpeker han.

– Dette kan prege situasjonen her også, da kjøperne flest kommer fra byen. Vi får se hva som skjer med markedet på nyåret. Som oftest så ligger markedet på et bunnivå i oktober-november, så snur det på nyåret slik det pleier. Og så er det en faktor til: når det nærmer seg seks måneder til ferdigstillelse, så kan de kjøpe og selge i samme marked. Prisnivået er fortsatt langt høyere i Oslo, og noen kan føle at det blir en lang periode å sitte med to boliger, sier Kiligitto.

BELIGGENHETEN: Her skal det nye rekkehusprosjektet Waagen 2016 ligge.

BELIGGENHETEN: Her skal det nye rekkehusprosjektet Waagen 2016 ligge. Foto:


Prisklassen på dette prosjektet er noe høyere enn hva vi har sett på rekkehus i Kruttverket til nå, påpeker vi.

– Ja, det stemmer. Det som er spesielt med disse, er at det er rekkehus på størrelse med enebolig. De fleste rekkehus ligger jo ofte på 80-120 kvadratmeter, mens eneboliger gjerne er fra 150 og oppover, sier Kiligitto. Og disse er altså på 178 kvadratmeter BRA. Dette prosjektet konkurrerer med enebolig-markedet, mener megleren.

– Noen av interessentene bestemte seg for å heller kjøpe en eldre enebolig til litt lavere pris, eksemplifiserer han.

Men han føler seg temmelig sikker på at også dette prosjektet etter hvert vil bli utsolgt.

- Så du tror ikke markedet for boliger i Kruttverket snart er mettet?

– Nei, snarere tvert imot! Det sier sitt at alle foregående prosjekter i området til nå er utsolgt, så å si. Etterspørselen har jo vært uvanlig høy, og det er solgt svært mange enheter på kort tid. Dette viser at svært mange ønsker å bo i Kruttverket, og det er gledelig å se, sier han.

Nordvik & Partners sto også for salg av Echo 1906, en boligblokk i Georg Frølichs vei med 16 leiligheter. Der var det overtakelse i sommer. Den siste enheten ble solgt da blokken var ferdig, opplyser Kiligitto.

- Ofte er det slik at noen kjøpere vil vente til de ser bygningen klar, sier han.

Status for Kruttverket per nå

Nå gjenstår det litt over 145 boliger å bygge i dette området, opplyser kommunens arealplanlegger.

Kruttverket er det største enkeltstående utbyggingsprosjektet i Nittedal noensinne.
Det var planlagt å bygge 600 boliger, med tidsramme frem til år 2022.

– Innen år vil det være 145 enheter igjen å bygge, sier Astrid Fortun Slettemoen, arealplanlegger i Nittedal kommune. Dette betyr at rundt 100 boliger er bygget i løpet av 2017.

Store utbyggere

Det var i 2009 hos Nittedal kommune og utbygger NCC inngikk en avtale om utvikling av Kruttverket boligfelt.

I tillegg til NCC, er det Bakke AS og Block Watne AS som har stått for mesteparten av utbyggingen i Kruttverket. Bakke AS skal bygge totalt 214 boenheter som skal bygges av oss, fordelt på 82 kjedede eneboliger og 132 leiligheter.

Block Watne AS skal stå for utbygging av om lag 123 boliger i Kruttverket - både rekkehus, tomannsboliger og eneboliger.

Salgssuksess

– Salget har vært upåklagelig, enkelte boliger har blitt solgt unna nærmest på dagen, har salgskonsulent i Block Watne AS, Anders Gogstad, uttalt. Blant suksessfaktorene for Kruttverket, nevner han følgende: nærheten til marka, gode solforhold og ikke minst det at feltet er regulert for familieboliger, altså eneboliger og rekkehus.

– Det er dessverre ikke mange slike områder igjen i nærheten av Oslo, så for dem som er opptatt av å realisere eneboligdrømmen og få seg noe nytt, er dette en unik mulighet, sier Gogstad.

Neste mulighet

23. november kommer Gogstad til å legge ut salgstrinn 2 på Kruttverket Hage, felt B14.

- Dette er 11 eneboliger i kjede, forteller han.

Nyboliger på markedet akkurat nå

Skal du kjøpe nybolig i Nittedal? Disse er ledige per nå, ifølge Finn.no.

• Blomsterbakken:
14 ledige leiligheter i dette store prosjektet ved Kiwi på Tøyenhaugen. For det meste 4-roms igjen, men også noen 3-roms. Noen står klare nå, mens de fleste vil være klare cirka våren 2018. Priser fra 3.948.000 til 4.678.000 kroner.

• Leiligheter på Hellerudhaugen:
Fem ledige, bygges av Trysilhus. Størrelse fra 67 til 130 kvadratmeter i P-rom, med to eller tre soverom. Priser fra 3.298.000 til 4.633.000 kroner.

• Eneboliger på Hellerudhaugen:
Tre enheter ledig. Pris fra 5.790.000 til 5.990.000 kroner. Fire soverom, og størrelse 133 kvadratmeter i P-rom. – Her bygges boligene etter at de er solgt. Kjøper man nå vil man kunne få den nye boligen mars/april 2018, opplyses det fra DNB Eiendom.

• Stasjonsveien:
Tre leiligheter i det såkalte Brente-bygget. Priser fra 4 til 4.3 millioner kroner. Størrelse på 79 kvadratmeter, to soverom. Fremdrift: omlag ett års byggetid etter at bygging er vedtatt.

• Haugeråsen:
Enebolig med fire-fem soverom, en stykk ledig. Pris 6.690.000 kroner. Antatt ferdigstilt innen første kvartal 2019.

• Slattumtunet:
10 stykk ledige av 25 nye rekkehus. Priser fra 4.610.000 til 5.140.000 kroner. Størrelse på 110 kvadratmeter BRA. Bygges av USBL og får adresse Slattum terrasse. Antatt ferdig tredje eller fjerde kvartal 2018.


Artikkeltags