Kommunen vil ha innspill om fremtidens seniorboliger

FREMTIDENS BOLIG: På dagskonferansen ønsker Nittedal kommune innspill til hvordan seniorer ønsker å bo i fremtiden og hva som er viktig for dem.

FREMTIDENS BOLIG: På dagskonferansen ønsker Nittedal kommune innspill til hvordan seniorer ønsker å bo i fremtiden og hva som er viktig for dem. Foto:

Bakteppet for konferansen er at Nittedal kommune er i ferd med å lage et boligtypeprogram.

DEL

I slutten av februar vil Nittedal kommune arrangere en dagskonferanse om seniorboliger.

– Dette handler om å gi seniorene i samfunnet valgmuligheter og anledning til å påvirke hvordan de vil bo i framtida, sier Helge Fossum, leder av hovedutvalg for helse og velferd i Nittedal.

På konferansen ønsker kommunen å få innspill fra folk på hvordan seniorer ønsker å bo i fremtiden og hva slags boliger som skal bygges i Nittedal.

– Vil man bo i hus eller leilighet? Vil man ha felles løsninger, eller ordne selv? Trenger man plass til barnebarna og biler? Vi ønsker å få en god diskusjon og alle synspunkter på bordet før vi tar med oss planen til kommunestyret for å diskutere den der, sier Fossum, og legger til at planen blir bedre dess flere som deltar i diskusjonen, ser Fossum og legger til.

– Kommunestyret ønsker å vedta en plan folk er fornøyde med. Det kan vi få til når mange deltar i diskusjonen.

Utarbeider boligtypeprogram

Bakteppet for konferansen er at Nittedal kommune er i ferd med å lage et boligtypeprogram. Programmet skal legge premissene for hvilke boligkonsepter Nittedal skal tilby sine seniorinnbyggere.

Svein Neerland, enhetsleder for bolig og tilflytting i Nittedal kommune, sier at det er viktig å få tilbakemeldinger før planen skrives ferdig og oversendes til politisk behandling.

– Vi inviterer til møtet både for å informere om planen, og for å invitere til samtale og diskusjon. Alle er hjertelig velkomne, sier Neerland.

Åpent for alle

På dagskonferansen kommer også Husbanken, Signaturhagen, Obos og Selvaag.

Dagskonferansen vil bli arrangert på Lillesalen i Flammen, 25. februar, fra klokken 15.00 til 19.00. Det er Nittedal kommune og Husbanken som arrangerer konferansen.

Arrangementet er åpent for alle, og det er ingen påmelding.

Artikkeltags