Forbereder OD med info og nigerianske boller

NIGERIANSKE OD-BOLLER: Jentene som arrangerer årets Operasjon Dagsverk ved Bjertnes videregående skal bake 400 boller for skape blest om aksjonen. F.v. Eline Lunde, Sigrid Kolstad, Hue Nguyen og Henriette Brurok.

NIGERIANSKE OD-BOLLER: Jentene som arrangerer årets Operasjon Dagsverk ved Bjertnes videregående skal bake 400 boller for skape blest om aksjonen. F.v. Eline Lunde, Sigrid Kolstad, Hue Nguyen og Henriette Brurok. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Inntekten fra årets Operasjon Dagsverk går til å bekjempe oljekatastrofen i Nigeria. Aksjonskomiteen på Bjertnes videregående appellerer til stor deltakelse.

DEL

Bjertnes-elevene lader i disse dager opp til Operasjon Dagsverk med appell og informasjon. Tirsdag morgen startet elevene skoledagen i Flammen, med Mari Gjerdåker fra Natur og Ungdom som foredragsholder. Temaet kretset rundt oljeforurensning, siden inntekten fra årets OD går til bekjempelsen av verdens største oljekatastrofe i Nigeria.

Frivillig

Torsdag 2. november er datoen for selve aksjonen. Denne uka kaller de internasjonal uke, og elevene får vite mer om selve prosjektet, med klar oppfordring om å delta. Også de som avstår fra å være med får indirekte del i operasjonen. Komitémedlemmene har nemlig et eget opplegg for dem som blir på skolen, og temaet for den spesielle skoledagen er også relatert til Operasjon Dagsverk. Med de vil selv fungere som lærere denne dagen.

– Da skal vi snakke om verdensproblemer og ting som er knyttet til årets aksjon, forteller Eline Lunde.

– Operasjon Dagsverk er jo av, for og med elever, sier Sigrid Kolstad, leder av OD-komiteen.

Jentene i komiteen sier at tilbakemeldingen så langt er gode, og de håper at mange vil delta.

– Jeg har vært med og arrangert OD de tre siste årene, og deltakelsen varierer veldig fra år til år. Det virker som om noen formål har større appell enn andre, sier Sigrid.

Shuku shuku-boller

Årets OD-komite, en ren jentegjeng, har okkupert skolekjøkkenbrakka for å bake 400 nigerianske boller. De skal serveres onsdag og torsdag i forbindelse med infodagene i forkant av selve aksjonen.

– Bollene skal vi dele ut gratis i forbindelse med at vi informerer om Operasjon Dagsverk. På mandag delte vi ut kakao og godteri. Det gjør vi for å skape oppmerksomhet rundt aksjonen, sier jentene.

Trenger arbeidsgivere

Aksjonsleder Sigrid Kolstad forklarer at elevene primært skal skaffe inntektskildene selv. Samtidig oppfordrer hun både bedrifter og privatpersoner til å engasjere en elev i et endagsoppdrag.

– Vil vil gjerne være synlige, og det kommer blant annet til å være noen som aksjonerer utenfor Nittedal stasjon på torsdag. Elevene står helt fritt til hva de gjør for å skaffe penger. De kan synge og opptre, selge boller eller gjøre en jobb for noen. Folk kan gjerne ta kontakt med oss hvis de har behov for hjelp til å utføre en jobb. Mange av elevene jobber også hjemme. Alle oppdrag må honoreres med minimum 400 kroner, sier hun.

Operasjon Dagsverk


  • Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Aksjonen består av to deler: Internasjonal Uke og OD-dagen, og handler om internasjonalisert undervisning og bistandsprosjekter.
  • 20-25 millioner kroner jobbes hvert år inn på OD-dagen.
  • 4.000 frivillige bidrar med å arrangere Internasjonal Uke og OD-dagen.
  • Inntekten fra årets OD går til bekjempelse av verdens største oljekatastrofe i Nigeria.

Kilde: www.od.no
Artikkeltags