Barnehagene frir til foreldrene: Har du tatt valget?

Carina Bonnevie-Svcendsen (t.v), Siv Smith, Nazik Muhammad jobber alle i Åneby barnehage og ser fram til åpen dag onsdag 6. februar.

Carina Bonnevie-Svcendsen (t.v), Siv Smith, Nazik Muhammad jobber alle i Åneby barnehage og ser fram til åpen dag onsdag 6. februar.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 6. februar åpner alle Nittedals barnehager dørene og ønsker foreldre som skal søke plass til sine barn fra høsten av, velkommen innom.

DEL

Siv Smith som er pedagogisk leder i Åneby barnehage har tatt imot foreldre på åpen dag i flere år:

–Det er veldig forskjellig hva folk er opptatt av. Noen er bekymret for hvordan vi får barnet til å sove, mens andre er veldig opptatt av hva slags mat vi serverer. Mange spør også om hva slags pedagogisk vinkling vi har, forteller hun.

Styrer i Åneby barnehage Carina Bonnevie-Svendsen håper folk tar turen til de private og kommunale barnehagene 6. februar for å kjenne på stemningen og finne et sted som gir en god magefølelse.

– Ikke la deg blende av det materielle, sier hun selv om hun er styrer for en nesten ny barnehage med flotte fasiliteter.

– Fokuser på relasjonene, om du føler at barna blir sett og det daglige samspillet. Du bør velge en barnehage som passer til ditt barn og din familie, anbefaler Bonnevie-Svendsen.

Siv Smith forteller at det ofte er de som ikke har hatt barn i barnehage før, som kommer på besøk. De har også besøk av foreldre som nylig har flyttet til Nittedal eller ikke trenger at barn nummer to går i samme barnehage som søsken.

- Vi er veldig glade for at foreldre som har vært på besøk, setter oss på lista når de søker barnehageplass. Det lover alltid godt for samarbeidet hjem-barnehage når barnet begynner i august, mener Siv Smith.


Fakta:

  1. Åpen barnehage i alle kommunale og private barnehager onsdag 6. februar 08.30-17.00.
  • Det er bare å møte opp.
  • Søknadsfrist for å få barnehageplass fra 1. august er 1. mars.
  • Søknadsskjema ligger på nittedal.kommune.noArtikkeltags