Gå til sidens hovedinnhold

Svindal i Norgesreklame fra Varingskollen

Artikkelen er over 3 år gammel

Aksel Lund Svindal skal lokke skiturister til Norge. Videoen er filmet i blant annet Varingskollen, noe HIL er stolte av.

– Det er med stolthet og tårer i øyekroken vi kan presentere den nye filmen fra Visit Norway med Aksel Lund Svindal i hovedrollen. Field Productions står bak denne fantastiske produksjonen hvor Varingskollen spiller en sentral rolle, melder Hakadal Idrettslag på sosiale medier, der filmen er lagt ut.

Se filmen her

Filmen følger Aksel Lund Svindal som barn, ungdom og voksen. Alpinbildene er hentet fra Kvitfjell, Narvik og Varingskollen. Filmen er skutt vinteren 2017, og skibildene fra Varingskollen er fra Varingskollen Skifestival lørdag 25. mars.

– Det er fantastisk å se Varingskollen og Hakadal IL Alpin i denne filmen. Vi synes det er stas at vi er en del av denne Norgesreklamen, sier Bjørn Erik Graff, tidligere leder i HIL Alpin.

I denne videoen tar Svindal seerne med på en personlig reise, fra Lyngsalpene i nord til fjellområdene på Østlandet.

– Aksel nyter stor respekt innen skimiljøet, og få om noen, har større troverdighet enn ham når han sier at 'når det gjelder ski, så har Norge alt'. Vi tror denne filmen, med en så kjent skiprofil i spissen, vil få flere til å få øynene opp for alt Norge har å tilby som skidestinasjon, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

– Norge er råest

– Når det gjelder ski, så har faktisk Norge absolutt alt. De mulighetene som finnes for å kjøre på ski i Norge - både i selve anleggene og ikke minst kulturen og de menneskene man treffer – det er det som har gjort meg til den alpinisten jeg er i dag, sier Aksel Lund Svindal.

Nå lanseres filmen på Visitnorway som en del av en internasjonal skikampanje. Filmen, som Innovasjon Norge håper skal lokke flere turister til Norge for å stå på ski, gir et innblikk i Svindals første opplevelser i bakken, og hvordan dette gjorde ham til både verdensstjerne noen år senere.

– Det var en øyeåpner å reise verden rundt, for så å komme hjem og innse at Norge har noe at det råeste verden har å by på, sier Lund Svindal.

Stolthet og glede

– Vi håper og tror at både skinæringen og reiselivet ellers vil bli stolt av denne fine filmen. Svindal vil treffe et stort publikum internasjonalt. Samtidig håper vi flere nordmenn vil se filmen og kjenne stolthet og glede over hvor flotte skimuligheter vi har i Norge, og få lyst til å oppdage mer av landet vårt selv, sier Holm.

Mens klassikeren 'nordmenn er født med ski på beina' er velkjent i de andre nordiske landene, er assosiasjonene til skinasjonen Norge mindre kjent sør for Danmark.

– Nå må vi sette Norge på kartet for unike opplevelser på ski i den fantastiske naturen og de flotte alpinanleggene vi har her oppe. Filmen viser på en kjempefin måte mangfoldet i norsk alpin, sier daglig leder i Norske Fjell AS, Camilla Sylling Clausen.

Kommentarer til denne saken