17. mai: – Vi kan bekrefte at vi setter inn ekstra sikkerhetstiltak også i år

Artikkelen er over 2 år gammel

Også i år setter politiet inn ekstra mannskap i forbindelse med 17. mai-feiringen.

DEL

I fjor innførte politiet flere sikkerhetstiltak rundt 17. mai-feiringen i samarbeid med flere av  17.mai-komiteene.  Det gjør de også i år.

Setter inn ekstra beredskap

– Vi kan bekrefte at vi setter inn ekstra sikkerhetstiltak også i år, blant annet i forbindelse med 17. mai-togene og i forbindelse med trafikkavviklingen. Hva slags tiltak det dreier seg om ønsker vi ikke å kommentere. Vi har også i år fulgt med på de etteretningsrapporter som foreligger, og bemanner ut fra denne. Beredskapen er økt for å sikre alle en fin 17. mai-feiring, sier Trond Øren, seksjonsleder for nærpolitiseksjonen ved Skedsmo politistasjonsdistrikt.

SE 17. MAI-PROGRAMMET FOR NITTEDAL

Ifølge Øren er planleggingen av årets 17. mai-fering også i år blitt gjort i samarbeid med kommunene i distriktet med hovedfokus på en sikker avvikling av togene.

- Ingen grunn til frykt

Ifølge politioverbetjent Magnus Hovelsrud Andresen ved Ullensaker lensmannsdistrikt er beredskapen til årets 17. mai på Øvre Romerike høynet  til samme dimensjon som i fjor.

– Vi har vært ute hos FAU i Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker der vi har informert om den generelle trusselvurderingen fra PST. Denne er tatt ned fra i fjor.  Hovedfokuset på disse informasjonsmøtene har vært på trafikksikkerheten rundt arrangementene, understreker Andresen .Det er også på Øvre Romerike satt inn tiltak rundt togene, men dette ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på.

 

- Det vil være synlig politi på enkelte steder i år hvor det ikke var satt inn politi i fjor. Dette er i forbindelse med innføringen av lik praksis generelt i det nye politidistriktet. Det er ingen grunn til å være bekymret, og vi håper folk tar turen ut for å kose seg med feiringen, sier Andresen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken