Stor fare for flom i Nittedal det neste døgnet

FLOMFARE PÅ ORANSJE NIVÅ:  Denne delen av riksvei 4 på Mosletta er utsatt, men Måsan er som regel det stedet hvor Nitelva først går over sine bredder ved flom.

FLOMFARE PÅ ORANSJE NIVÅ: Denne delen av riksvei 4 på Mosletta er utsatt, men Måsan er som regel det stedet hvor Nitelva først går over sine bredder ved flom. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høyere temperaturer kombinert med store nedbørsmengder øker faren for flom flere steder på Østlandet. I Nittedal er farenivået på oransje.

DEL
På Yr.no meldes det at vannføringen kan stige i store elver som følge av snøsmelting i høyfjellet. På steder som dessuten får kraftige regnbyer det kommende døgnet, er det forventet at vannføringen i små og middels store elver vil stige betraktelig.

For tirsdag ettermiddag og kveld er flomvarselet på oransje nivå her i bygda, hvilket betyr stor fare og som er det mellomste farenivået. Både tirsdag og onsdag er det meldt om styrtregn en kort periode tidlig på kvelden, og til sammen kan det komme 100 millimeter nedbør i løpet av 18 timer.

Størst fare tirsdag

Tirsdag kveld mellom klokka 1900 og 2000 er det ventet 22 varmegrader og svært kraftig regn, noe som gjør at flomfaren er høy. Fra og med onsdag vil faren gradvis gå over.

På Yr.no meldes følgende i forbindelse med det økte farenivået; "Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning."


Artikkeltags