Få har stemt så langt: – Vi oppfordrer alle til å benytte seg av muligheten

PLASS TIL FLERE: Valgurnene har plass til flere stemmer kan konsulent i kommunen, Tom Kristoffersen Kvernhaugen, fortelle.

PLASS TIL FLERE: Valgurnene har plass til flere stemmer kan konsulent i kommunen, Tom Kristoffersen Kvernhaugen, fortelle. Foto:

Den tidlige forhåndsstemmingen for kommune- og fylkestingvalget har nå vært åpen i snart to uker. Antallet som har vært innom rådhuset og stemt er derimot ikke noe å rope hurra for.

DEL

– Jeg har ikke telt de som har vært innom, men vi snakker tosifret antall. Jeg tror det er rundt 15 stykker som har vært innom for å stemme, forteller Tom Kristoffersen Kvernhaugen, konsulent i Nittedal kommune.

Av de som har vært innom for å avgi stemme er de fleste nittedøler, samtidig pleier pågangen å ta seg opp i august, kan Kvernhaugen fortelle:

Det har vel vært innom tre til fire fra utenfor kommunen, og resten er fra bygda. Det er ikke veldig stor pågang, og det er stort sett eldre som har vært innom. Normalt pleier det ikke å ta seg opp før i august, forteller han.

– Hvorfor er det slik?

– Det er nok på grunn av fellesferien. Vi merker generelt mindre henvendelser på telefon og besøk på rådhuset når det er ferie, sier han.

På den tidlige forhåndsstemmingen kan alle stemme uavhengig av hvor i landet du kommer fra eller hvilken kommune du bor i. De eneste kravene er at du står i manntallet og at du har med deg godkjent legitimasjon. Kvernhaugen forteller at en kan finne alt av informasjon rundt stemming ved valget på kommunen sin hjemmeside. Samtidig kommer han med en oppfordring.

– Vi oppfordrer folk til å benytte seg av muligheten, avslutter han.

Trykk her for å finne mer informasjon om valget på kommunen sine hjemme sider.

Artikkeltags