Rotary med lederkurs for unge nittedøler

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor deltok hun på Nittedal Rotarys lederkurs for unge; Ryla. I år er hun nasjonal leder av Operasjon Dagsverk. Vi snakker om Dina Storvik.

DEL

Hun og Stine Romundstad var Nittedals to deltakere på fjorårets Ryla-kurs som gikk av stabelen på Fredriksten festning i Halden. Her ble de to sammen og 60 ungdommer fra Østlandsområdet kurset i ungt lederskap. Tur, opphold og hele seminaret dekkes av Nittedal Rotaryklubb.

– Det er klubbene i distriktet som arrangerer Rotary Youth Leadership Award (Ryla). Dette er et kurstilbud som er skreddersydd for unge ledere og ungdom med lederambisjoner, forteller Gro Hansen, leder av den lokale rotaryklubbens program for utvikling av unge ledere.

Både Dina og Stine har vært utvekslingsstudenter i henholsvis Utha og Houston. Dina valgte befalsskolen etter at hun avsluttet videregående og gikk ut som beste UB-korperal ved KNM Harald Hårfagre. Stine interesserte seg for jnternasjonal business og økonomi.

Dina og Stine anbefaler på det varmeste andre ungdommer i Nittedal om å søke seg inn på Ryla-kurs. Det gir mening.

– Du møter topp dyktige foredragsholdere fra idrettsmiljøet, multikulturarbeid med invandrere, politikk og media. Mottoet for helgesamlingen er "framtidens inkluderende ledere", forteller Dina Storvik.

Ryla-seminaret er et tilbud til ungdom mellom 18 og 25 år som har det til felles at de er aktive i lokale lag, barne- og ungdomsgrupper og i arbeidslivet. Nå søker Nittedal Rotary Club etter nye deltakere til neste års helgesamling. Den går av stabelen 16.- 18. mars 2018 på Oscarborgs festning.

Påmeldingsfristen er satt til 24. november. Søknad om deltakelse på seminaret sendes til gro Hansen på epost: gr-ha@online.no eller på telefon til Jan Stefan Holme; 977 42.397.

Artikkeltags